HB Køge og Nicolaj Madsen ophæver

Efter gensidig aftale er HB Køge og Nicolaj Madsen blevet enige om at ophæve den indbyrdes kontrakt.

Nicolaj Madsen kom til klubben på en kort lejeaftale fra hans Islandske klub Vestri i slutningen af januars transfervindue. Meningen var, at Nicolaj Madsen kunne holde formen ved lige mens sæsonen på Island lå stille, samtidig med at HB Køge sikrede sig at være dækket ind, hvis den massive skadesstorm skulle vise sig at fortsætte langt ind i foråret. Lykkeligvis har skaderne i klubben været få, og der bliver derfor ikke brug for Nicolaj Madsens kvaliteter alligevel. Derfor ophøres samarbejdet nu med øjeblikkelig virkning.

“Situationen er ændret i forhold til da vi indgik vores aftale, og det er derfor, vi har ophævet den. Det er jo på sin vis positivt, at klubben ikke har brug for mig, og de skal selvfølgelig satse på dem, der kommer til at være her på den lange bane,” siger Nicolaj Madsen.

Tidligere på ugen gik Nicolaj Madsen selv til direktør Per Rud for at få stoppet samarbejdet, så han i stedet kan vende tilbage til Vestri og forårsopstarten på Island.

Per Rud fortæller: “Det er helt udramatisk. Vi er blevet enige om, at den her løsning giver bedst mening. Den giver Nicolaj mulighed for at vende tidligere tilbage til Island, hvor han kan spille nogen kampe. Samtidig ser vi ud til at kunne klare os uden ham i den kommende tid fordi skadessituationen i klubben er lysnet.”

Nicolaj Madsen henvendte sig også selv til klubben i januar for at træne med i første omgang, og det udmøntede sig altså i hans tredje ophold i klubben.

“Jeg har været glad for at være her, kunne holde formen oppe og være en del af en god spillergruppe. Så jeg har fået alt det ud af det, jeg håbede, da jeg henvendte mig. HB Køge vil altid være min klub, og det er der ikke ændret på,” siger Nicolaj Madsen.

Nicolaj seniordebuterede for Herfølge Boldklub i 2009. Siden slog han sit navn fast i HB Køge og gjorde det så godt i Superligaen, at han tiltrak interesse fra andre klubber og skabte sig en lang karriere i toppen af dansk fodbold.

Det er blevet til mere end 150 Superligakampe samt 80 kampe i 1. Division. Han har derudover høstet udlandserfaring i både tysk og islandsk fodbold.