HB Køge sejrede igen med 2-0 over Horsens

HB Køge tog mandag aften hjemme imod gæsterne fra AC Horsens, som man slog med 2-0 i sæsondebuten tidligere på sæsonen. HB Køge skulle således forsøge at gøre kunsten efter denne aften på Capelli Sport Stadion.

Det skulle vise sig, at HB Køge kom godt fra land i forhold til at lykkedes med dette. Allerede efter fire minutter kom HB Køge nemlig foran, da Pierre Larsen slog en perfekt dybdebold på tværs af banen afsted til en fremadstormende Joachim Rothmann. Rothmann lavede en skudfinte, tog den over til sit højreben og lagde den videre skråt tilbage i banen til Effiong Nsunugsi, der med stor sikkerhed lagde den højt i målet ind bag gæsternes keeper Matej Delac. 1-0.

Efter 18 minutter faldt Horsens’ første chance, da Aron Sigurdarson afsluttede udefra, men Oskar Snorre i målet hev en fremragende redning frem. Herefter stod der også mest Horsens på boldbesiddelsen, hvor de pressede Køge langt tilbage og havde flere chancer. Dog formåede HB Køge at holde stand og havde faktisk en stor chance kort for pausefløjt. Her sparkede Daniel Thøgersen et frispark på undersiden af overliggeren, men bolden krydsede desværre ikke linjen. HB Køge gik således på pause foran 1-0 efter det tidlige føringsmål af Effiong Nsungusi.

Fra anden halvlegs start valgte Cheftræner Daniel Agger at sætte Marius Elvius og Janus Seehusen på banen, der erstattede Oscar Buch og Emilio Simonsen. En dobbeltindskiftning, der var med til at give HB Køge bedre styr over kampen, og efter kort tid tilspillede hjemmeholdet sig også en stor chance. Effiong Nsungusi hev flot en høj bold ned med en mand i ryggen og lagde den af til Mike Jensen, der sendte Rothmann afsted. Hans afslutning blev dog pareret ud til et hjørnespark. 

Herefter satte Horsens sig igen på spillet, men det blev også en lidt mere rodet affære med mange gule kort og spilafbrydelser. Horsens begyndte langsomt at satse mere og mere som halvlegen skred frem, hvilket også gav plads til, at HB Køge kunne lukrere på omstillingerne. 

Det skete efter 70 minutter, da HB Køge slog en kontra efter et hjørnespark til AC Horsens. Her endte Pierre Larsen med en afslutning fra en snæver vinkel, som Horsens’ Matej Delac flot reddede. På det efterfølgende hjørnespark lagde Pierre Larsen bolden indover, hvor Nemanja Cavnic steg til vejrs og headede den flot i mål til stillingen 2-0 til HB Køge. 

Horsens havde flere store chancer, men formåede ikke at få udnyttet dem. Det betød, at kampen endte 2-0 og HB Køge hentede tre vigtige point til kontoen efter en flot arbejdsindsats. Med sejren blev det til tredje hjemmekamp i streg med sejr.

“Jeg har det så fedt lige nu. Jeg er glad for mit første mål for HB Køge, det betyder meget og især i en svær kamp som i dag. Det er virkelig en vigtig sejr for os, især efter en hård kamp sidst mod Hvidovre, så var det vigtigt, at vi viste os fra en anden side og tog alle tre point i dag. Nu har vi fire kampe tilbage og vi skal bare have så mange point som muligt med til pausen”, sagde en glad målscorer Nemanja Cavnic efter kampen.

Capelli Sport