HB Køge skal tage ansvar og hjælpe erhvervslivet

I fredags skulle vi have spillet på udebane mod FC Roskilde. Men det blev endnu en fodboldfri weekend.

For os, der normalt ”lever for” de ugentlige 2×45 minutter på grønsværen, er det underligt ikke at få den faste dosis succes eller skuffelse og efterfølgende nærstudere udviklingen i tabellen.

Men vi skal passe på ikke at gøre os til de største ofre i denne tid. Folk tæt på os lider på en anden måde og oplever konsekvenserne af coronakrisen endnu mere voldsomt.

Det kræver ikke de stærke sensitive antenner at opfange signalerne fra det danske erhvervsliv. Vi er midt i en stor krise, hvor alle brancher uden undtagelse er ramt. Ingen af os ved, hvornår vi igen når den flyvehøjde, vi havde – før verden blev lukket ned.

Men vi ved, at det bliver en fælles opgave at ”slå tilbage”. Både globalt og lokalt.

Når erhvervslivet i regionen er udfordret, bør HB Køge også tage et ansvar for at skubbe tingene fremad og yde et tydeligt bidrag til, at det lokale erhvervsliv klarer sig i modgangen.

Derfor har vi arbejdet på et katalog af initiativer. I sidste uge søsatte vi ”Markedspladsen”, hvor HB Køge gav sine partnere mulighed for på klubbens platforme at afsætte kerneydelser- og produkter. Vi har taget hul på en serie digitale netværksarrangementer, hvor virksomhederne kan tale og handle med hinanden. Flere salgsfremmende tiltag og aktiviteter er på vej.

Vi gør det, fordi vi hænger sammen med erhvervslivet. HB Køges ambition om at blive et sportsligt samlingspunkt i regionen har ikke en chance i virkelighedens verden, hvis vi ikke får støtte – og kærlighed – fra virksomhederne.

Men vi gør det også, fordi vi føler en vis loyalitet over for erhvervslivet i Køge og omegn. Den støtte, vi har været så privilegerede at opleve i mange år, er uden sidestykke. Det er mennesker, der uegennyttigt og trofast via deres virksomheder har kanaliseret midler over i den lokale fodboldklub, fordi de af et godt hjerte bare gerne vil støtte projektet. Det forpligter os.

Vi kan – og skal – som minimum kaste os ind i kampen for at begrænse tabene på jeres side og få optimismen tilbage.

Indrømmet: Det er nogle underlige uger. Vores faste rytme og ritualer er blevet brudt. Hverdagen har mistet sin sammenhæng. Man føler lidt, man mangler retning. Det er en svær situation at håndtere for alle. Privat. Socialt. Måske også økonomisk.

Men vi er noget gennem hinanden og i kraft af fællesskabet. Det er kernen i HB Køge. Det skal vi minde hinanden om i denne tid, hvor vi alle er presset ud i yderstillinger og bliver testet.

Vi kommer igennem, hvis vi sammen finder løsningerne og hjælper hinanden.

Det er HB Køges pligt at vise vejen, fordi vi står i dyb taknemlighedsgæld til vores mange partnere, der er her for os.

Af bestyrelsesformand Søren Storgaard  og direktør Per Rud.

Capelli Sport