HB Køge-spillere på UEFA trænerkursus

I sidste uge var to af vores førsteholdsspillere samt et par spillere fra hhv. vores U16- og U18 pigetalenthold sat på skolebænken, da Køge Boldklub og DBU afholdt UEFA C1-trænerkursus. Dermed tog spillerne deres første skridt mod opnåelsen af UEFA C-trænerlicens.

Cornelia Kramer og Emma Færge fra HB Køges Gjensidige Kvindeliga-hold deltog i kurset, og udover gavnlige trænerkundskaber føler de også, at de har fået redskaber med sig, som de kan gøre brug af i deres aktive karrierer som spillere i HB Køge.

”På trænerkurset havde vi blandt andet meget fokus på at coache og stille refleksive spørgsmål til spillerne, som vi havde fornøjelsen af at træne på dagen. Det var en fed udfordring, hvor jeg føler, at jeg blev klogere på både mig selv og på spillerne i forhold til udvikling og læring. Det er helt sikkert noget, som jeg også kan bruge i mit virke som professionel fodboldspiller. Her tænker jeg særligt på, hvordan vi som hold kan guide og coache hinanden til at blive bedre”, lyder det fra Cornelia Kramer, der udover at spille på kvindernes førstehold i HB Køge også er træner på Køge Boldklubs U14-16 pigehold.

Også Emma Færge er positivt stemt over trænerkurset og de redskaber, som hun og de øvrige deltagere har fået med sig i bagagen.

”Jeg synes, at det var et meget inspirerende kursus, hvor jeg både blev udfordret og lærte en masse nye ting ved at observere instruktørerne, medkursisterne og ved selv at være i aktion. Jeg kan tage mange ting med mig videre – både i trænergerningen og i mit virke som professionel fodboldspiller, hvor jeg nu har fået nogle redskaber til at se tingene fra andre perspektiver”, fortæller Emma Færge, der også er ansat som træner i Køge Boldklub for deres U9-pigehold.

UEFA C1-kurset er første trin for alle trænere i den UEFA-godkendte træneruddannelse. Kurset har stor fokus på pædagogiske redskaber og læringsværktøjer, trænere kan bruge for at afvikle en god træning. Når UEFA C1-kurset er gennemført, kan de spirende trænere tilmelde sig UEFA C2 og derefter UEFA C3 + eksamen, hvorefter de, hvis eksamenerne bestås, kan kalde sig for certificeret børne- eller ungdomstræner på breddeniveau.

På trænerkurset deltog også Xenia Jacobsen fra HB Køges U16-pigetalent og Celia Toxborg fra HB Køges U18-pigetalent. Begge kan ligeledes gøre brug af de nye teknikker og redskaber – både som spiller på banen, men også i deres trænergerning, hvor Xenia Jacobsen til dagligt er træner på Køge Boldklubs U7-pigehold og Celia Toxborg på Køge Boldklubs U9-pigehold.

Vi ønsker et stort tillykke til de fire HB Køge spillere, der nu har bestået første del af træneruddannelsen på C-licens, og fortsat held og lykke med deres jagt på UEFAs trænerlicenser.

Capelli Sport