HB Køge støtter brysterne
For at sætte fokus på kampen mod brystkræft, og som led i den internationale Breast Cancer Awareness Month, udskifter HB Køge for en stund det blå/sorte spillertøj. I de kommende kampe vil HB Køge i stedet spille i lyserødt.
Første gang HB Køge trækker den lyserøde trøje over hovedet bliver i søndagens topkamp i Gjensidige Kvindeliga mod Brøndby IF. Siden følges der op med lyserøde trøjer i flere af de følgende kamp både i 1. Division og Gjensidige Kvindeliga.
Søndag den 1. november kulminerer det i forbindelse med den dobbelte hjemmekamp på Capelli Sport Stadion, hvor HB Køge i 1. Division møder Skive, og i Gjensidige Kvindeliga møder FC Thy-ThistedQ. Denne dag vil der være ekstra fokus på brystkræft i forbindelse med de to hjemmekampe, og både herrer og kvinder spiller i den lyserøde trøje.
Efterfølgende bortauktioneres spillertrøjerne, og det indsamlede beløb doneres til Kræftens Bekæmpelse.
“Der er årligt ca. 5000 kvinder i Danmark som rammes af brystkræft, det er rigtig mange og vi vil selvfølgelig gerne være med til, at sætte fokus på “Støt brysterne”-kampagnen. De fleste kender nok en eller flere der har været ramt af denne frygtelige sygdom, for mit eget vedkommende har min mormor haft brystkræft. Så spørgsmålet om hvorfor vi bakker op om det, er unødvendigt, for der er selvfølgelig ingen tvivl om, at vi støtter brysterne og Kræftens Bekæmpelse. Vi bakker op til ære for ALLE dem der kæmper, dem der har vundet og dem vi har mistet i kampen. Ingen bryster skal have kræft”, siger Cecilie Buchberg om Gjensidige Kvindeligaholdets beslutning.
“Det er spillerne selv, der har initieret projektet, og det støtter vi selvfølgelig op om som klub. Det er et rigtig godt initiativ, der støtter op om en vigtig sag, og det skal vi være en del af”, udtaler HB Køge-direktør Per Rud.
Fakta om brystkræft
- Hver 9. danske kvinde rammes af brystkræft
- Ved langt størstedelen af tilfældene kan man ikke give et konkret svar på, hvorfor kræften opstod.
- 7-8 ud af 10 kvindelige brystkræftpatienter får diagnosen hormonfølsom brystkræft.
- Brystkræft er arvelig i ca. 5-10 procent af tilfældene. BRCA1 og BRCA2 hedder de to kendte gener, som man kan testes for og hvori der hyppigst kan være fejl, som giver en øget risiko for brystkræft.
- Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder mellem 60 og 69 år.
- Risikoen for brystkræft forøges ved alkoholforbrug, overvægt og sen alder ved første fødsel.
- Overlevelsen efter diagnosen brystkræft er gennem de seneste 15-20 år forbedret. For perioden 2016-2018 er 5-års overlevelsen (relativ overlevelse) 88 pct. for brystkræft.