Ugens Olsen: HB Køge styrer direkte mod næste mesterskab

Vi er mange, der sent vil glemme 5. juni 2021. Den lørdag, da HB Køges kvindehold i sæsonens sidste kamp, som godt kunne kaldes en finale, overlegent knuste Brøndby IF med cifrene 3-1 på Capelli Sport Stadion. Kyra Carusa scorede til 1-0, Cecilie Buchberg lavede de to andre mål, og gæsterne fik til allersidst lov til at pynte lidt på resultatet på straffespark.

Så brød jublen løs på banen og på tilskuerpladserne. De nye danske mestre blev hyldet, stemningen var euforisk, spillerne og trænerne stolte. Det havde de virkelig grund til at være.

Brøndby kunne med en sejr havde knust hjemmeholdets gulddrømme, men HB Køge-spillerne var helt på toppen, så det blev en sand magtdemonstration. Det klart bedste hold, et debutanthold i den fornemste række, vandt ligaen – og kan gøre det igen i år. Det er det, vi nu ser frem til. Det er overlegent, at HB Køge starter i mesterskabsspillet med fem point ned til de nærmeste forfølgere, Fortuna Hjørring. Brøndby er, overraskende, 13 point efter HB Køge og reelt ude af guldstriden.

Det lover godt, når cheftræner Søren Randa-Boldt fortæller, at spillerne er vilde for at komme i gang med at spille kampe, der betyder noget: ’Vi synes jo, at vi har haft verdens længste opstart, og spillerne har været noget utålmodige undervejs. Men Kim (assisterende træner med efternavnet Daugaard, red.) og jeg føler, at de har været rigtig gode på træningsbanen. Og vi har vel nu 18 spillere, der presser hårdt på til at komme på holdet og få meget spilletid. Det er flere end i efteråret’.

Søren Randa-Boldt deler pæne roser ud til bl.a. eks-anfører Maria Uhre og ser frem til, at to nye spillere i truppen kan forstærke holdet. Ukraineren Nicole Kozlova på midtbanen eller kanten og den norske forvarer Andrea Norheim, som netop er udtaget til Norges U23-landshold.

 

FORTUNA HJØRRING HAR SOLGT HOLDETS STJERNE

HB Køge-træneren har det fint med, at han fredag aften skal hilse på Brøndby-kollega Per Nielsen, når holdet fra Vestegnen kommer til Køge i første runde i mesterskabsspillet. ’Brøndby-holdet har fået flere gode spillere ind i truppen og er nok lidt stærkere end i sidste sæson. Jeg tror, at vi får set mange tætte kampe, hvor de bedste hold tager point fra hinanden’, vurderer Søren Randa-Boldt. Og han gør os lige opmærksom på, at HB Køge-holdet jo fik en del smalle 1-0-sejre i efteråret.

Men han understreger så også, at Fortuna Hjørring har lidt et meget stort tab ved, at angriberen Emma Snerle er skiftet til engelske West Ham i London. Hun blev topscorer i grundspillet med 13 mål i 14 kampe. Seks flere end HB Køge-topscorer, sprinteren Maddie Pokorny, der er kommet retur efter et ophold i USA og har meldt sig tilbage til tjeneste i Randa-Boldt-truppen.

Pokorny har trænet hårdt i USA og er klar til at spille. Det er vigtigt for HB Køge. Hun betyder meget for holdet med sin hurtighed, dybdeløb og enorme energi.

 

HB KØGE KLAR TIL FLERE SPILLERSALG PÅ SIGT

HB Køge har i vinterpausen sagt farvel til angriberen Sofie Hornemann, der blev solgt til Kolding IF, og det forklarer HB Køge-direktør Per Rud noget vældig interessant om til Gjensidige Kvindeliga-hjemmesiden. Spillersalg er det nye i kvindefodbold, og i det seneste transfervindue er flere handler blevet gennemført.

’Vi har prøvet og vil fortsat bestræbe os på at være spydspids inden for kvindefodbold, og det gør vi ved at lave ordentlige aftaler med spillerne. Vi skal være med til at gøre fodbolden til et erhverv også på kvindesiden. Dertil følger forpligtelser, både fra klubberne og spillerne. Det vil alt sammen gøre kvindefodbolden mere professionel’, siger Per Rud.

’Det betyder også, at investeringerne, vi laver i spillerne, skal beskyttes i form af transfers og videresalg. Pilen peger virkelig fremad i dansk kvindefodbold, men konkurrencen er stadig hård om de bedste spillere. Derfor er jeg også sikker på, at der kommer flere handler i fremtiden. Det bliver fremtiden med spillerhandler på kvindesiden. Og beløbene skal nok vokse stille og roligt de næste år’.

Da HB Køge spillede i Champions League, kom der mange henvendelser til klubben. De handlede primært om lejeaftaler. Nu ringer klubber og vil købe HB Køge-spillere. Men beløbene er stadig for lave til, at det vil være en god forretning at sælge, vurderer Per Rud. ’Spillerne har en højere værdi for os, end klubberne er villige til at betale’.

 

FLERE TILSKUERE TIL MESTERHOLDETS KAMPE?

Før sæsonpremieren melder Fortuna Hjørrings anfører Laura Frank sit hold klar til at give HB Køge kamp til stregen og mesterskabet. ’Vi har haft en god vinterpause og trænet hårdt. Vi skal vinde alle vores kampe, vise at vi har en bred trup og bruge den klogt’, siger Laura Frank til samme medie.

’Vi forventer helt klart at være med i Champions League efter sommerferien, og det kræver jo i hvert fald, at vi fastholder vores nuværende placering, at vi står sammen som hold, og vi bruger den brede trup, vi har spillet sammen’.

Bliver det sjovere, mere interessant og spændende at følge HB Køge-mesterholdets kampe mod Brøndby, Fortuna Hjørring, FC Thy-Thisted Q, Kolding Q og FC Nordsjælland end Agger-holdets kampe i nedrykningsspillet mod Vendsyssel FF, Hobro, Esbjerg, Fremad Amager og Jammerbugt FC?

Det kan det sagtens blive. Kommer der flere tilskuere til nogle af hjemmekampene i kvindeligaen end mændenes i 1. division? Det skal da ikke udelukkes.

Det var af og til frustrerende at følge holdet i den næstbedste rækkes sidste fire runder i grundspillet efter vinterpausen hos mændene. Inden de blev fløjtet i gang med HB Køge på 7. pladsen, sagde en ærlig anfører Mike Jensen, at ’vi ligger i tabellen, som vi har redt og fortjent’.

Lige til det allersidste var det op til holdet selv at få point nok til at sikre sig 6. pladsen og dermed leve op til klubbens sæsonmålsætning. Men HB Køge-spillerne var som hold bare ikke gode nok. Det er den barske kendsgerning. Skuffelsen og ærgrelsen i klubben og blandt fansene er, stor.

Og karakteren for, hvad det endte med efter 22 runder, er ’ikke godkendt’.

 

FORTUNA HJØRRING ER DEN ENESTE TRUSSEL

Derfor er det heldigt og ’et plaster på såret’, at HB Køge har et supergodt kvindehold, som kan varme, begejstre og forkæle tilskuerne med god fodbold med smil på læben, stærk udstråling af spilleglæde, sammenhold og vilje til at vinde.

Og vi er helt sikkert mange, som med store forventninger ser frem til 4. juni 2022 – på Capelli Sport Stadion. Udgangspunktet er fornemt, når man studerer tabellen ved indgangen til mesterskabsspillet, hvor holdene har fået alle point med over fra grundspillets 14 runder, hvad der ikke var tilfældet i sidste sæson.

4. juni er en lørdag. Det er en god dag til fejring og fest, og der er to pinsedage bagefter til afslapning og til – forhåbentlig – at nyde sejrens sødme og se frem til flere store kampe på den europæiske scene til efteråret.

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Capelli Sport