To straffespark kostede dyrt for HB Køge

Af Per Møller
HB Køges kvindeligahold spillede onsdag aften den sidste hjemmekamp på Capelli Sport Stadion i kalenderåret 2021.

Opgøret var mod TSG 1899 Hoffenheim fra den tyske Frauen Bundesliga i femte spillerunde i Gruppe C i UEFA Women’s Champions League.

De to hold gav de 912 tilskuere en lige og jævnbyrdig kamp, hvor de tyske gæster havde langt det meste af spillet, men hvor HB Køge holdet gav alt hvad holdet havde i sig for at få tjent det første point i gruppespillet – og tage revanche for 0-5 nederlaget i premierekampen i Hoffenheim for lidt over to måneder siden.

Efter en start hvor de to hold hinanden an, med tyskerne i solid boldbesiddelse og hvor hjemmeholdet havde vanskeligt ved at få bolden ud af egen banehalvdel, kom kampens første chance – og den tilfaldt HB Køge.

Efter et flot opspil iscenesat af Kelly Fitzgerald, Maddie Pokorny og Emma Færge fik sidstnævnte sendt bolden ind foran mål, hvor Cecilie Fløe pludselig befandt sig alene med den tyske keeper Martina Tufekovic, der dog flot fik afværget forsøget til hjørnespark.

Blot et minut senere, i kampens 9. minut, kom kampens første scoring. Kelly Fitzgerald, der efter kampen blev kåret til ”Årets Spiller 2021” i HB Køge, erobrede bolden midt på banen og sendte med en flot, dyb stikning lynhurtige Kyra Carusa alene med målmanden, og Carusa svigtede ikke og bragte HB Køge foran 1-0. HB Køges første føringsmål i gruppespillet – og stor jubel hos de over 900 tilskuere på Capelli Sport Stadion.

TSG 1899 Hoffenheim fortsatte med at dominere kampen, mens HB Køge forsøgte at slå kontra med Cecilie Fløe, Maddie Pokorny og Kyra Carusa – dog uden at det for alvor førte til at true det tyske forsvar.

Fem minutter efter HB Køges føringsmål fik Hoffenheim en fin mulighed for at udligne, da Julie Brand, der kampen igennem var en evig kilde til uro i HB Køges forsvar, blev spillet fri men Kaylan Marckese fik hevet en flot redning ud af ærmet og afværget situationen.

Ti minutter senere brændte det igen på foran HB Køge-målet da to spillere pludselig befandt sig alene med HB Køge-keeperen, men til alt held for Marckese og HB Køge, løb chancen ud i sandet.

Der skulle dog kun gå to minutter før der var bragt balance i regnskabet.

Isabella Obaze begik et lidt klodset straffespark i højre side af HB Køge straffesparksfelt og Nicole Billa scorede sikkert fra 11-meter pletten.

Blot yderligere 10 minutter senere, i kampens 37. minut, pegede den græske dommer Eleni Antoniou igen på pletten. HB Køge forsvar blev fanget i ubalance, og Chantal Hagel slap igennem men blev fældet af Kaylan Marckese. Igen levnede Nicole Billa ikke Køge-keeperen nogen chance, og Hoffenheim kunne gå til pause med en føring på 2-1.

Anden halvleg formede sig som en forholdsvis chancefattig affære, hvor gæsterne fra Hoffenheim koncentrerede sig om at køre sejren hjem, en vigtig en af slagsen inden sidste spillerunde hvor tyskerne fortsat har en, omend meget lille, chance for at overhale Arsenal FC når de to hold slutter grundspillet af mod hinanden i Hoffenheim. Men det kræver en meget sikker tysk sejr for at denne kabale skal gå op for dem.

HB Køge jagtede en udligning, men havde vanskeligt ved for alvor at trænge gennem til muligheder for at skabe chancer mod det velspillende og fysisk stærke tyske mandskab.

Et kvarters inde i anden halvleg burde HB Køge være tilkendt et straffespark for hands – men fløjten forblev tavs fra den græske dommer.

Det hele endte med en tysk sejr på 2-1. Trods nederlaget kunne HB Køge forlade banen med oprejst pande. Indsatsen var absolut godkendt. Indstillingen og viljen til at gå på banen og yde maksimalt var forbilledlig. Men desværre rakte det ikke til point mod et stærkt tysk hold.

HB Køge har i de tre hjemmekampe i gruppe C mod FC Barcelona, Arsenal FC og Hoffenheim givet holdets mange fans, der bare er blevet flere og flere som sæsonen er skredet frem – nogle unikke oplevelser på Capelli Sport Stadion mod tre af sværvægterne i europæisk kvindefodbold.

Og de i alt fire UEFA kampe (kvalifikationskampen mod Sparta Prag i september) har til sammen trukket mere end 6.000 tilskuere til Capelli Sport Stadion. Det er fantastisk – tak for opbakningen og for den fantastiske stemning der er blevet skabt på stadion skal lyde til alle.

Champions League hymnen er fire gange lydt ud over stadion i Køge – det glæder vi os alle til forhåbentligt at kunne opleve igen til efteråret 2022.

Nu kan HB Køgeholdet se frem til den sidste opgave i 2021 – udekampen mod Europamestrene fra FC Barcelona onsdag den 15. december kl. 21.00.

Herefter venter en yderst velfortjent jule- og nytårspause.

Tak for en rigtig flot sæson 2021.

HB Køge – TSG 1899 Hoffenheim // 1-2 (1-2)

1-0  // Kyra Carusa (9. minut)

1-1// Nicola Billa (27. minut)

1-2 // Nicola Billa (38. minut)

HB Køge opstilling: (5-4-1)

Kaylan Mackese

Emma Færge

Maria Uhre Nielsen

Selma Svendsen

Isabella Obaze

Signe Markvardsen

Maddie Pokorny

Kelly Fitzgerald

Sarah Jankovska

Cecilie Fløe

Kyra Carusa

Udskiftning:

Maria Uhre Nielsen ud // Sofie Hornemann ind // (90. minut)

912 tilskuere på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport