HB Køge udlejer Adebayor til Legon Cities FC

HB Køge har lavet en aftale med den ghanesiske klub Legon Cities FC. Aftalen betyder, at angriberen Victorien Adebayor udlejes til Legon Cities, der spiller i den ghanesiske Premier League. Lejemålet gælder resten af året.

“Vi imødekommer på den måde et ønske fra Adebayor. Af personlige årsager har han et stærkt behov for at være tæt på sin familie den kommende tid. Det har vi lyttet til. Vi er nået frem til, at hvis han ikke trives her, fordi han ikke har ”sig selv med”, er det den rigtige løsning,” siger HB Køges direktør Per Rud.

”Adebayors første tid i Danmark har ikke været nem. Der har været corona. Papirarbejdet med visum og arbejdstilladelse har været længe undervejs. Vi er endnu ikke lykkedes med at bringe hans kæreste til Danmark. Samtidig har han været ramt af skader, hvilket har gjort, at han ikke har fået den ønskede spilletid. Nu får han en periode i en klub, hvor han er tryg. Han kan samtidig komme i form og ud over fodbolden fokusere på familielivet.”

Før han skiftede til HB Køge på en treårig kontrakt, spillede Victorien Adebayor for Inter Allies. Her var han topscorer i den ghanesiske liga.

”Vi har nu lagt en plan sammen med Legon Cities FC. Den skal sikre rammerne for Adebayors udvikling. Han er en spændende spiller, og vi tror fortsat på modellen med spillere fra Afrika og på at vi kan integrere dem. Effiong Nsungusi står på tærsklen til sit gennembrud i HB Køge, og Frank Assinki , som vi har en lang kontrakt med, spiller lige nu på det ghanesiske U20-landshold ved Africa Cup of Nation. De har vist, at de kan klare overgangen fra Ghana til Europa,” siger Per Rud.

Capelli Sport