Arkivfoto.

HB Køges 2. Divisionskvinder led nederlag i ”debutkamp”

Af Per Møller

Søndag eftermiddag spillede HB Køges andethold hos Kvindeseniorerne den første kamp i 2. Division efter at klubben i sidste uge overtog driften af holdet fra Køge Boldklub.

”Debutkampen” på Beierholm Banen på Køge Idrætspark var mod fynske Dalum/Næsby der kunne vende hjem med en sejr på 2-0 fordelt med en scoring i hver halvleg.

Dalum/Næsby bragte sig i front efter 23 minutters spil, og slog sejren fast med fem minutter tilbage af kampen.

HB Køges debuterende træner Michael Maagesø havde valgt følgende spillere til holdets første kamp under HB Køge:

Teagan Fleming-Hübertz, Alma Ajander, Liva Hjort Hendriksen (62. minut afløst af Marie Wegger), Kristine Neumann Andersen, Sille Kjær Ottosen, Maya Knudsen, Amanda Mikkelsen (68. minut afløst af Shanja Kirmani Rahman), Laura de Fries (46. minut afløst af Anja Thorsen), Laura Øien, Mie Busk Mieritz (68. minut afløst af Sara Jørgensen) og Alberte Amby Frederiksen.

Det var holdets anden kamp i 2. Division, Pulje 1 i den nye sæson. For en uge siden tabte holdet med 3-2 på udebane til Allerød FK – som Køge Boldklub.

41-årige Anja Thorsen, der i dag fungerer som fysioterapeut på HB Køges førstehold i Gjensidige Kvindeligaen, fik debut fra starten af anden halvleg.

Anja Thorsen, midtbanespiller, spillede en stor del af hendes ungdomstid i Køge Boldklub, som hun repræsenterede i fire U/17 landskampe – første af de fire kampe fandt sted den 28. juni 1998 i en 0-0 kamp mod Island på Randers Stadion. Den dag indskrev hun sig i historiebøgerne som Køge Boldklubs første kvindelige landsholdsspiller. Desuden blev det til en enkelt kamp på U/18 landsholdet som repræsentant for de zebrastribede.

I alt nåede Anja Thorsen i sin fornemme karriere at spille 11 A-landskampe, 7 på U21-landsholdet, 6 kampe på U/19 og 12 kampe på U/17-landsholdet.

I alt 36 kampe i den rød-hvide trøje – i hvilke det blev til i alt fem scoringer.

Nu har hun altså trukket i HB Køges blå/sorte trøje for at give et nap med og støtte de unge spillere på klubbens andethold i 2. Division, Pulje 1.

Holdets næste kamp spilles på lørdag den 26. august kl. 12.00 på udebane mod FC Damsø i Vanløse Idrætspark.

Her vil holdet gå på banen for at jagte sæsonens første sejr.

Se den aktuelle stilling i rækken her.

Capelli Sport