HB Køges 500 kampe – et tilbageblik

HB Køge spiller på søndag sin officielle kamp nummer 500. Vi har på HBKoge.dk kigget lidt tilbage på nogle af de mest mindeværdige sejre og de flotteste comebacks siden klubbens første kamp mod Silkeborg i juli 2009.

// KØB BILLET: HB KØGE – HILLERØD FODBOLD //

Læs med herunder og få genopfrisket det hele.


Top 5 – Flotteste sejre

HB Køge – Sønderjyske // 1 – 0 // 30. august 2009

Det var måske ikke den flotteste sejr, men 1-0-sejren over SønderjyskE i august 2009 var klubbens første sejr i Superligaen nogensinde, og fortjener derfor at komme med på vores top 5.

Sejren kom i hus takket være Søren Nielsens hovedstødsscoring efter 56 minutter efter flot oplæg fra Kenneth Sørensen. Og selvom SønderjyskE pressede på til sidst, så lykkedes det at holde fast og sikre sejren – blandt andet takket være et par fremragende redninger fra Lars Bjerring i HB Køges mål.

 

Brøndby – HB Køge // 1 – 3 // 25. marts 2010

Sejren på udebane mod Brøndby i marts 2010 vil for mange HB Køge-fans stå som en af de mest mindeværdige og historiske sejre. HB Køge var agterlanterne i Superligaen, men kom flyvende ud af starthullerne på Brøndby Stadion. To gange i løbet af de første tyve minutter brød jublen løs efter scoringer af Mads Laudrup og Kenneth Sørensen.

Samuel Holmén bragte spændingen tilbage i opgøret kort efter pausen, men kort før tid, og en håndfuld minutter efter sin indskiftning, lukkede og slukkede den tidligere Brøndbyspiller Mark Leth Pedersen opgøret med sin scoring til 3-1 efter oplæg fra Bo Storm.

 

HB Køge – AGF // 4 – 2 // 29. maj 2011

I HB Køges første sæson i landets næstbedste række fandt HB Køge hurtigt melodien. Auri Skarbalius’ tropper leverede glimrende i sæsonen, og den 29. maj 2011 blev en jubelsæson afsluttet med en hjemmekamp mod AGF. Begge hold havde allerede sikret oprykningen, så det var lidt af en festdag på Herfølge Stadion. Foran mere end 4.000 tilskuere spillede HB Køge en fremragende kamp og vandt opgøret med 4-2 efter scoringer af Nicolaj Madsen, Bo Storm samt brødrene Marc og Lee Rochester.

 

HB Køge – Silkeborg 3-0 // 21. august 2011

Efter oprykningen til Superligaen i sommeren 2011 kom HB Køge pænt fra land i landets bedste række, og i midten af august udspillede man Silkeborg med en flot 3-0-sejr, der allerede blev grundlagt i første halvleg, hvor alle mål blev scoret – og alle mål sat ind af egne talenter. Først Nicolaj Madsen, dernæst Simon Makienok og slutteligt Martin Christensen, der med et kanonhug fra 30 meter scorede et af sæsonens absolut flotteste mål i Superligaen

 

HB Køge – FC Roskilde // 5 – 2 // 29. juni 2018

Sæsonen 2018/19 startede med en flot hjemmesejr over lokalrivalerne fra FC Roskilde. Med Alexander Bah som første målscorer efter allerede otte minutter var stilen lagt, og HB Køge var derfra i front gennem hele kampen, selvom FC Roskilde undervejs forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, og særligt Nicolai Vallys’ reducering til 3-2 efter 78 minutter skabte fornyet spænding. Men kun for en stund. For allerede minutter efter slog Martin Koch Helsted til i den modsatte ende og øgede dermed til 4-2 inden Martin Christensen i overtiden øgede til slutresultatet 5-2. Sejren var startskuddet til HB Køges bedste sæsonstart nogensinde med fire sejre i de fire første kampe.

 


Top 5 – Mindeværdige comebacks

HB Køge – Brønshøj // 2-1 // 5. september 2014

HB Køge var længe bagud i 1. Divisionskampen mod Brønshøj i september 2014, men da kampen nærmede sig sin afslutning skete der noget, der fik jublen til at bryde løs på hjemmebanen i Herfølge. Efter 84 minutter udlignede Alexander Ludwig, og få minutter senere var det Fabinho, der sikrede at kampen blev vendt på hovedet, og at det var HB Køge, der kunne nuppe alle tre point.

 

HB Køge – Viborg // 2-1 // 2. november 2019

I november 2019 leverede HB Køge et nyt sent comeback. Viborg var ellers kommet foran 1-0 på Capelli Sport Stadion, men HB Køges jagt på en udligning gav pote mod slutningen af opgøret og kort efter at gæsterne var blevet reduceret til ti mand. I situationen der udløste det røde kort fik HB Køge også tilkendt et straffespark, som Martin Koch Helsted sendte i kassen. Og netop som opgøret nærmede sig sin afslutning bankede Liam Jordan bolden i mål via undersiden af overliggeren, og sikrede dermed sejren.

 

HB Køge – Vejle // 2-1 // 30. juni 2020

I juni 2020 spillede HB Køge på hjemmebane mod topholdet fra Vejle, der havde bragt sig foran efter en times spil. Men HB Køge lod sig ikke slå ud, og en indskiftning af Effiong Nsungusi skulle vise sig at bære frugt med det samme. To berøringer senere havde han med venstrebenet braget bolden utageligt op i det fjerneste målhjørne, og da Martin Vingaard mindre end et kvarter senere sparkede til bolden fra midterlinien med det kolde venstreben var HB Køge pludselig foran. Vingaards venstrebensdrøn sejlede nemlig hele vejen i kassen, og to af sæsonens flottede mål var scoret. Og sejren over topholdet var i hus.

 

Fremad Amager – HB Køge // 2-3 // 16. september 2022

I indeværende sæson har HB Køge to gange leveret et par imponerende comebacks. Det første er HB Køges vel nok seneste comeback. HB Køge var nede med 1-2 i Sundby Idrætspark, men efter 89 minutter sendte Joachim Rothmann udligningen i nettet. HB Køge var dog ikke tilfredse med det ene point, og jagtede videre. Og i kampens 93. minut dukkede Yousef Salech op og sikrede alle tre point.

 

Nykøbing FC – HB Køge // 3-5 // 9. april 2023

Også for ganske nylig har HB Køge leveret et comeback til historiebøgerne. I dette forårs udekamp mod Nykøbing FC lykkedes det nemlig for første gang at vinde en kamp efter at have været bagud med to. 5-3 lød sejrscifrene da slutfløjtet lød – og det efter at HB Køge med under en halv time tilbage af kampen ellers var bagud med 3-1. Flot og imponerende comeback, som vil blive husket.


Mest målrige kampe

14. august 2012 // Nakskov – HB Køge // 9 – 0 // DBU Pokalen, 1. runde

13. august 2019 // Toreby-Grænge – HB Køge // 9 -0 // DBU Pokalen, 1. runde

25. juli 2009 // F.C. København – HB Køge // 7-1 // Superligaen

29. august 2012 // AB Tårnby – HB Køge // 7-1 // DBU Pokalen, 2. runde

24. oktober 2014 // HB Køge – Lyngby 1-7 // 1. Division

1. september 2015 // Frederikssund – HB Køge // 6-2 // DBU Pokalen, 2. runde

28. maj 2022 // HB Køge – Hobro 4-4 // 1. Division

9. april 2023 // Nykøbing FC – HB Køge // 3-5 // 1. Division

 

Største sejre (pokalkampe undtaget)

24. maj 2015 // HB Køge – Vendsyssel // 4-0

5. november 2017 // HB Køge – Fremad Amager // 4-0

19. september 2018 // HB Køge – Fremad Amager // 4-0

16. august 2022 // HB Køge – Nykøbing FC // 4-0

Capelli Sport