HB Køges kvinder runder kamp nr. 100

Af Per Møller

Når HB Køges kvinder lørdag den 5. november kl. 13.00 løber ind på Sundby Idrætspark til kampen mod Sundby Boldklub i Gjensidige Kvindeligaen, er det samtidigt til HB Køges registrerede førsteholdskamp nr. 100 på kvindesiden.

Al statistik omkring HB Køges succesrige kvindehold går tilbage til debutsæsonen i Danmarksturneringen 2019/20, hvor holdet havde kvalificeret sig fra de lokale sjællandske rækker til at deltage i 1. Division – som var kvalifikationsturneringen til en plads i Kvalifikationsrækken – til en plads i Kvindeligaen med start fra efteråret 2020.

HB Køges første registrerede kamp fandt sted den 14. august 2019 og var en pokalkamp på udebane mod NFC/VIF i Nykøbing Falster. En kamp HB Køge trak sig sejrrigt ud fra med cifrene 8-1.

Debuten i 1. Division fandt sted blot tre dage efter pokaltriumfen og var på udebane mod Næsby Boldklub, og HB Køge vandt sæsonpremieren med 2-1. Næste opgave var på hjemmebane mod B.93 der vandt med de sikre cifre 4-1. I tredje runde, der også var på hjemmebane mod FC Damsø blev det til en sikker 6-0 sejr.

Andenpladsen blev hentet i hus i 1. Division efter suveræne B.93 og dermed oprykning til Kvalifikationsrækken om en plads i det forjættede land, Gjensidige Kvindeliga. På grund af Corona var turneringen skåret ned til blot fem kampe i stedet for de planlagte 10 – og HB Køge vandt alle fem kampe og sikrede sig dermed oprykning til ligaen.

Debuten i landets bedste række fandt sted søndag den 9. august 2020 på Capelli Sport Stadion hvor AaB kom på besøg. De blev sendt retur til Nordjylland med et nederlag på 7-2 – HB Køge sendte allerede her et signal om at holdet var kommet i det fine selskab for at blive og mere end det.

Som bekendt endte debutsæsonen i Kvindeligaen med at HB Køge sikrede sig det danske mesterskab i sidste spillerunde, hvor holdet på et feststemt Capelli Sport Stadion besejrede den eneste konkurrent til titlen, Brøndby IF med 3-1.

En bedrift der blev gentaget sæsonen efter i 2021/22 hvor holdet endda formåede at gå ubesejret gennem turneringens 24 kampe.

Holdet er nu i gang med sin tredje sæson i Gjensidige Kvindeliga og har aktuelt efter 10 runder lagt sig lunt til rette på førstepladsen med 27 points ud af 30 mulige.

De første 99 kampe har resulteret i 69 sejre, 9 uafgjorte kampe og 21 nederlag og en samlet målscore på 243-108.

Kampene er fordelt på 14 kampe i Kvalifikationsturneringen, 5 kampe i Kvalifikationsrækken, 12 kampe i DBUs Pokalturnering, mens det foreløbigt er blevet til 58 kampe i Kvindeligaen fordelt med imponerende 46 sejre, 7 uafgjorte kampe og blot 5 nederlag.

Derudover har holdet spillet 10 kampe i verdens største klubturnering, Uefa Womens Champions League hvor HB Køge har spillet fire kvalifikationskampe med to sejre (over AC Sparta Prag), en uafgjort og et nederlag (mod Juventus FC) samt seks kampe i gruppespillet med seks nederlag som resultat mod mastodonter som TSG 1899 Hoffenheim, Arsenal FC og FC Barcelona.

De 99 kampe er fordelt på 26 klubber.

I alt 72 spillere har været benyttet i de første 99 kampe.

Holdets topscorer efter 99 kampe er Kyra Carusa med 35 mål foran Maddie Pokorny med 30 og Cecilie Fløe der har scoret 24 gange.

Capelli Sport