Ugens Olsen: HB Køges vigtigste kamp mod topholdet

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.

Den næste kamp er altid den vigtigste, siger man i fodbold. Måske er alle ikke helt enige, men det passer i hvert fald præcist på HB Køges første hjemmekamp på Capelli Sport Stadion i 2023 fredag aften mod Vejle. Kig på tabellen i NordicBet Ligaen, hvor der er fire runder tilbage i grundspillet.

Et nederlag vil formentlig betyde, at chancerne, for at Daniel Aggers hold kan nå at springe op fra den kedelige syvendeplads og indtage en placering i top-seks-oprykningsspillet, er tæt på nul.

HB Køge-spillerne har kniven for struben. Men slår de topholdet – ligesom HB Køge-mandskabet ganske overraskende gjorde på udebane i efteråret – vil det fortsat være muligt at overhale SønderjyskE og/eller FC Helsingør (og måske også FC Vendsyssel). Hvis vi tænker positivt.

Og det skal vi da gøre, og det kan vi tillade os oven på den superstart efter vinterpausen, som holdet med fem debutanter i startopstillingen fik på udebane mod FC Helsingør.

En solid 4-1-sejr. Vejle bankede Fremad Amager med de samme cifre. Vel alle eksperter er enige om, at vejlenserne rykker op i superligaen, når sæsonen er slut, og mange vurderer, at Hvidovre bliver den anden oprykker. Jeg er lige nu kun sikker på, at Vejle er tilbage i den bedste række i 2023-24-sæsonen, men Hvidovre har da et fint sammenspillet hold og vil hele vejen spille med om andenpladsen.

 

HB KØGE TANKEDE MASSER AF SELVTILLID I HELSINGØR

Der skal nok være pænt med Vejle-fans til udekampen mod HB Køge, og det er selvfølgelig et håb, at den spektakulære sejr og fornemme hold-præstation for en uge siden frister mange lokale fans til at tage plads på tribunen og bakke hjemmeholdet op.

Det vil være betydningsfuldt og inspirerende for aktørerne på kunstgræsset – hvor HB Køge jo blot har vundet to gange i denne sæson.

Vi kan være sikre på, at der har været højt humør, glæde og mange smil til træningen i ugens løb. Alle var vel lidt usikre i forhold til, hvordan sæsonstarten ville forløbe. Godt nok blev der udtrykt stor optimisme efter fine træningsresultater, men det er jo først i turneringskampene, man ser, hvad spillerne, især de nye, og holdet indeholder og står for. Det ’nye’ HB Køge-hold tankede masser af selvtillid i Helsingør, og det var enormt vigtigt.

Måske var det en afgørende klasseredning, som Oskar Snorre leverede efter få minutter, da FC Helsingør kunne være kommet foran 1-0. Snorre er altså en af de bedste målmænd i 1. division, måske den allerbedste.

 

’DEN FINSKE MESSI’ VISTE KLASSEN MED DET SAMME

Det var bemærkelsesværdigt med så mange debutanter i startformationen, hvor Pierre Larsen jo ikke var med. Han kom ind til sidst, scorede og var glad. Det skal han da i øvrigt også være over, at han er nummer to på 1. divisions-statistikken over de bedste assist-magere med ni af slagsen.

Måske var det en lidt modig beslutning af Daniel Agger og hans makker Lars Jacobsen at starte med så mange nye spillere. Men de gjorde det rigtige, og vi fik bl.a. set, at den finske lejesvend Leo Walta fra FC Nordsjælland er en giftig afslutter. Han er en smart type, som de i Farum-klubben – der er så dygtig til at hente unge spillere og udvikle de fleste af dem, så de kan sælges for store beløb til udlandet – kalder ’den finske Messi’.

Det bliver godt at se debutanterne i deres første hjemmekamp i Køge mod den stærkeste modstander i den næstbedste række. Det er en modstander af en helt anden kaliber, end FC Helsingør var, og Vejle er – på papiret – favorit. Men det var de jo også, da HB Køge mødte dem første gang.

 

DEN SYVENDEPLADS ER ALTSÅ IRRITERENDE

Opgøret mellem nummer ét og nummer syv er en af sæsonens vigtigste kampe set med HB Køge-briller. Den irriterende syvendeplads, som HB Køge har indtaget meget, meget længe, kan med en sejr over Vejle blive vekslet til noget bedre, når modstanderne i de tre sidste runder i grundspillet er FC Fredericia på udebane, Nykøbing FC ligeledes ude og Hillerød på hjemmebane.

Og det vil være vigtigt og en succes, hvis det lykkes at komme med i top-seks og spille 10 kampe dér i stedet for at skulle slutte endnu en sæson med lige så mange kampe i nedrykningsspillet.

HB Køge vil selvfølgelig ikke kunne blande sig i oprykningsstriden. Men i stedet for ’ligegyldige’, ret uinteressante kampe i den nederste halvdel af 1. division vil HB Køge kunne se frem til en række opgør med pæne tilskuertal i den øverste halvdel. Opgør med skarpe modstandere, der kan bidrage til holdets udvikling, er godt, og der er flere tv-penge at hente i top-seks.

Det er, hvad der er på spil, når Vejle kommer til kampen, der er den vigtigste for HB Køge – lige nu.

Capelli Sport