HB Køge jagter rekorder

Når HB Køge på lørdag tager imod Fortuna Hjørring i Gjensidige Kvindeliga Slutspillets sidste kamp, går holdet samtidig på jagt efter flere rekorder.

De uovervindelige
Senest HB Køges bedste kvindehold blev besejret i liga-regi var den 21. april 2021 hvor holdet tabte 1-3 i Kolding – en kamp der blev spillet som en del af 2020/2021-sæsonen. HB Køge har således endnu ikke tabt i indeværende sæson af Gjensdige Kvindeligaen – og sker det heller ikke imod Fortuna Hjørring lørdag, så er det blot anden gang i historien, et hold præsterer dét.

Brøndby IF er således det eneste danske mandskab, der er gået ubesejrede igennem hele sæsonen i liga-regi indtil nu. En præstation, de leverede tilbage i 2013.

 

Oprykker, mester, mester
Den ubesejrede stime er ikke den eneste, der er i spil på lørdag. Når DM-trofæet bliver overrakt til anfører Kyra Carusa og HB Køge, bliver klubben således også den blot anden klub i historien, der præsterer at rykke op i landets bedste række, for efterfølgende at blive kåret som mester i de to følgende sæsoner.

Det eneste hold, der endnu har præsteret dét, er Ribe Boldklubs kvindehold. Da DBU skabte Danmarksturneringen for kvinder i 1973, vandt Ribe Boldklub som nyt hold i den nye række mesterskabet i både 1973 og i 1974 og kan på den led kalde sig selv for mestre to gange i rap i deres første sæsoner i den bedste række.

 

Flest tilskuere til en Kvindeliga-kamp nogensinde
HB Køge forsøger, at slå den stående tilskuerrekord for flest tilskuere til en kamp i Kvindeliga-regi nogensinde, når Fortuna på lørdag kommer på besøg. Siden planerne for at slå rekorden blev lanceret har AGF ganske imponerende overtaget den rekord, som HB Køge ellers i forvejen sad på.

HB Køge satte nemlig rekord, da 1.248 tilskuere overværede sidste års guldkamp imod Brøndby IF på Capelli Sport Stadion tilbage i juni 2021, men det overgik AGF altså i lørdags, da de samlede 1.357 tilskuere på Ceres Park til deres kamp imod Odense Q.

Dermed jagter HB Køge altså ikke bare at sætte ny rekord – men også at få titlen som rekordholder vundet tilbage. Du kan bidrage ved at komme som tilskuer til kampen – din billet til kampen kan købes her.

 

Klubrekorden

HB Køge er pt. ubesejrede i de seneste 30 ligakampe på tværs af sæsonerne, hvilket er ny klubrekord. Rekorden bliver altså udbygget hver gang HB Køge undgår at tabe.

Det er den længste stime som ubesejret mandskab i Kvindeligaen i de seneste 10 år, hvor kun Brøndbys 27 kampe uden nederlag i perioden 5. august 2012 til 15. september 2013 kommer i nærheden af HB Køges rekord.

 

Hjemme bedst
HB Køge er samtidig fortsat ubesejrede på Capelli Sport Stadion i ligaregi siden holdet rykkede ind på det nybyggede stadion i sommeren 2020. Faktisk skal vi helt tilbage til september 2019 for at finde klubbens seneste nederlag på hjemmebane i ligaregi, hvor Sundby besejrede svanerne på Herfølge Stadion.

Capelli Sport