Heidi Johansen stopper til sommer

Når NordicBet Liga-mandskabets målmænd løber ud til den første opvarmning i sæsonen 2022/2023, bliver det uden målmandstræner Heidi Johansen i hælene.

Heidi har nemlig besluttet at stoppe i HB Køge efter indeværende sæson. Heidi har de seneste år arbejdet for DBU som målmandstræner for Kvindelandsholdet ved siden af hendes job i HB Køge. Desværre er det ikke længere muligt at kombinere de to ting.

”Jeg er virkelig dårlig til at gøre noget halvt – jeg kan simpelthen ikke leve med det, hvis det ikke er 100% fra min side. Så jeg må bare erkende, at det ikke kan gå op med begge dele længere. Med kvindelandsholdet har vi arbejdet hen imod sommerens slutrunde i mange år, og vi er så tæt på, så den vil jeg ikke vælge fra,” forklarer Heidi Johansen.

Sommerens EM-slutrunde i kvindefodbold kommer til at ligge samtidig med HB Køges forberedelser til næste NordicBet Liga-sæson, og det er derfor et fint eksempel på, hvorfor de to stillinger ikke længere kan kombineres.

”Det er min egen beslutning. Den har absolut ikke været nem, men jeg kan mærke, at det er den rigtige. Så jeg har ro i maven omkring det, og nu vil jeg bare virkelig gerne slutte rigtig godt af her i klubben. Der venter et vigtigt forår, og der kommer ikke til at være nogen ændringer i min motivation og tilgang til træningen og kampene. Dem vil jeg stadig være med til at vinde for enhver pris,” siger Heidi Johansen.

Heidi har været ansat som målmandstræner for HB Køge siden januar 2019, hvor hun blev den første og hidtil eneste kvindelige træner i divisionerne i dansk herrefodbold. Direktør Per Rud ærgrer sig over hendes forestående farvel til klubben.

”Heidi har været en af de helt store kulturbærere for klubben de seneste år. Det vakte opsigt, da hun startede her, men det har jo vist sig at være den helt rigtige beslutning. Hun blev kåret som årets træner her i 2020, og det er ikke tilfældigt, for hun er dygtig og hun har været en vigtig sparringspartner for vores cheftrænere. Så vi kommer til at savne hende, det kan der ikke være tvivl om,” siger Per Rud.

”Jeg fik chancen i herrefodbold her i klubben, og jeg synes, jeg har grebet den. På den korte bane har jeg valgt Kvindelandsholdet, men jeg tror og håber på, at jeg engang i fremtiden igen bliver en del af herrefodbolden. HB Køge betyder rigtig meget for mig, og heldigvis skilles vi ikke som uvenner. Så jeg vil heller ikke udelukke, at jeg kan vende tilbage til HB Køge igen en dag,” slutter Heidi Johansen.

Heidi Johansen spillede selv 80 landskampe som aktiv, og hun har arbejdet som målmandstræner for kvindelandsholdet de seneste seks år. I efteråret blev hun tildelt Valløprisen for sit store arbejde i dansk fodbold.

Capelli Sport