shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Ugens Olsen: Helsingørs træner fra Køge giver roser til HB Køge

En klog træner sagde engang, at det ikke så meget er opstillingen, men mere indstillingen – indstillingen oppe i hovederne på spillerne – der er vigtigst for, at et fodboldhold kan præstere ordentligt og lave gode resultater. Vi så det, da HB Køge fortsatte sejrsstimen på hjemmebane med 3-0 over Esbjerg. En sikker sejr bygget op i de første 45 minutter. Det offensive pres var effektivt, forsvarsspillet disciplineret, spillerne udstrålede vindervilje.

Der var omtanke og sammenhæng i holdet, Daniel Aggers spillere var godt sat op og havde fin kontrol over tingene. Effiong Nsungusis 2-0-pletskud var fornemt, og HB Køge-spillerne tankede selvtillid før udekampen mod FC Helsingørs tophold fredag aften.

Vi har næsten glemt, at det meget længe i foråret og i begyndelsen af denne sæson var så enormt svært for 1. divisionsholdet at vinde på Capelli Sport Stadion. Nu er HB Køge ubesejret i fem hjemmekampe i træk og har vundet de fire seneste med målscoren 9-0 sammenlagt. Imponerende.

Men, der er langt op til HB Køge-rekorden i den næstbedste række. Statistik-specialisten Per Møller har styr på tingene: Rekorden lyder på 10 sejre på stribe i 2010-11-sæsonen, hvor HB Køge for anden gang sikrede sig oprykning til Superligaen.

Den høje angriber Simon Makienok scorede 16 gange for holdet, som i 30. og sidste runde slog den anden oprykker, AGF med 4-2 på Herfølge Stadion, hvor der var 4.221 tilskuere. Det var et HB Køge-hold og en trup med andre spillere som bl.a. Rochester-brødrene, Nicolaj Madsen, Bo Storm og Mads Laudrup. Thomas Sørensen, Thomas G. Christensen, Marcel Rømer, Fabinho og Morten H. Jensen mellem stængerne.

 

Håbet om sjettepladsen lever endnu

HB Køge spiller ikke med om oprykning i denne sæson, det står klart. De bedste hold er langt væk. Og planen er jo som bekendt også, at den nye trænerduo har tre år til at få holdet op i Superligaen. Lige nu handler det om at komme i top-6. Og der er, kan man vel sige, kun én plads tilbage. Se på tabellen. FC Helsingør, Lyngby, Fredericia, Hvidovre og AC Horsens vil efter alt at dømme tage de øverste fem pladser i grundspillets 22 runder. Det er Nykøbing FC, som HB Køge skal fjerne fra 6. pladsen, og der er seks kampe til at gøre det i.

Men hvor mange point får HB Køge i de sidste kampe i år mod førerholdene FC Helsingør og Lyngby? Nul? Måske tre på hjemmebane mod Lyngby 4. december? Svært at spå om.

Morten Eskesen er, logisk nok, en glad og tilfreds FC Helsingør-cheftræner. Den tidligere Køge-anfører og direktør i Køge Boldklub har succes i den nordsjællandske klub. ’Vi spiller flot fodbold, producerer mange chancer, og spillerne har rigtig meget selvtillid med på banen i alle kampe,’ siger Eskesen.

’Vi laver det højeste pres i rækken, vi stresser modstanderne og har kun tabt én kamp som det eneste hold. Spillerne er sultne og viser stor spilleglæde. Og vi har mange dygtige spillere’.

Morten Eskesen kalder den erfarne keeper Kevin Stuhr Ellegaard, der erfarent dirigerer som bageste mand, for den bedste i 1. division. Og FC Helsingør har gode afsluttere som Sebastian Czajkowski, ni mål, og Tonni Adamsen, der har nettet otte gange. De flittigste målmagere hos HB Køge er oppe på tre sæsonscoringer.

 

HB Køge fik Esbjerg til at se dårlig ud

’Men selvfølgelig kan HB Køge blive en besværlig modstander for os, hvis de rammer dagen. HB Køge-spillerne havde et flot udtryk mod Esbjerg. De fik vestjyderne til at se dårlige ud’, roser Morten Eskesen. Ved sæsonstarten regnede han ikke med, at HB Køge og Esbjerg ville nå til tops. ’HB Køge havde jo tabt ni kampe på stribe i foråret og fik helt nye trænere i sommer. Esbjerg skiftede vel 15 spillere ud inden sæsonstarten’. Og, kan det tilføjes, vestjyderne har jo allerede skiftet træner efter en ringe sæsonstart.

Morten Eskesen, der kom til FC Helsingør efter et par år som assisterende træner i superligaklubben Randers FC, har i øvrigt en sidebeskæftigelse inden for DBU’s træneruddannelses-system. Han er ’tovholder’, som det kaldes, på det kursus, hvor deltagerne får den højeste uddannelse, UEFA Pro Licens, der findes i europæisk fodbold. Eskesen har netop haft 17 kursister til eksamen.


Mesterspillerne skal både slappe af og holde sig skarpe

Søren Randa-Boldt kan som cheftræner for mesterholdet i Gjensidige Kvindeligaen nu puste lidt ud sammen med sine spillere efter et hæsblæsende efterår med et tæt pakket kampprogram. Der er kun de to sidste Champions League-kampe henholdsvis hjemme mod Hoffenheim og ude med Barcelona tilbage i 2021. De kommer efter 18 dage uden turneringskampe herhjemme. I søndags, med 0-0 mod FC Nordsjælland i Farum, afsluttede HB Køge-holdet en periode med fem kampe i løbet af 16 dage.

Nu bliver opgaven for Randa-Boldt og hans stab både at give spillerne ro og tid til at slappe lidt af og samtidig holde dem skarpe og parate til de sidste opgør i år på den største scene. Der er aftalt en træningskamp mod de svenske CL-deltagere Häcken i programmet frem mod mødet med tyskerne på hjemmebane. ’Vi har godt kunnet mærke på spillerne, at de er lidt trætte’, fortæller Søren Randa-Boldt. Ikke underligt.

Fra Hjørring har Fortunas cheftræner Brian Sørensen i øvrigt sendt en ’hilsen’ til HB Køge. Hjørring-holdet er på andenpladsen fem point efter førerholdet i ligaen, når slutspillets ti kampe fløjtes i gang efter vinterpausen.

’Jeg tror, at vi kan fange dem, for jeg nægter at tro på, at HB Køge kan fortsætte med at gøre rent bord, når man tænker på hvor mange kampe, de kun har vundet med et mål. Det kræver selvfølgelig, at vi selv gør vores arbejde’, har Brian Sørensen, som var glad for, at hans hold var bedst på bolden og skarpest i felterne i 4-1-mødet med Brøndby forleden, udtalt til ’Fodbold for piger’.

Fortuna har lavet flest mål i ligaen, og går på vinterpause med en målscore, der hedder 37-14. HB Køge har lukket færrest mål ind og står med målscoren 29-6, før slutspillet går i gang.

Søren Randa-Boldt bemærker til kollegaens udtalelser, at han da er overrasket over, at Fortuna Hjørring er fem point efter HB Køge, når Brian Sørensen har så godt et hold, som han siger, han har.

I øvrigt skal det bemærkes, at da HB Køge begyndte som debutant i Champions League-gruppespillet i oktober, var afstanden til Fortuna Hjørring også fem point.


Tillykke til de to landsholdsspillere

En anden god historie handler om Cecilie Fløe, der fik A-landsholds-debut som indskifter mod Montenegro. Her på klumme-redaktionen var vi overbevist om, at HB Køge-angriberen ville blive udtaget igen. Landstræner Lars Søndergaard er en klog mand og var hurtigt enig. Cecilie Fløe er kommet ind i truppen på ny , og HB Køge-medspilleren Isabella Obaze er udtaget til i landsholdet som en mulig debutant.

Danmark spiller torsdagskamp i VM-kvalifikationen ude mod Bosnien­-Hercegovina og møder Rusland i en topkamp i gruppen på tirsdag i Viborg. Tillykke til de to HB Køge-spillere.

Får vi dem at se sammen på banen på A-landsholdet nu eller senere? Det kan sagtens ske.


Da tre Køge-spillere var på landsholdet sammen

Under alle omstændigheder vil rekorden for hvor mange spillere fra Køge, der optræder samtidig på nationalholdet, næppe blive slået lige straks. 30. september 1951 var der tre Køge-spillere i startformationen, da Danmark vandt 1-0 over Finland i Københavns Idrætspark. Edvin Hansen, Hilmar Staalgaard og Leif Petersen. Staalgaard lavede målet med 32.000 på tribunerne i Københavns Idrætspark.

Der var også landskampe dengang med Edvin Hansen og målmand Henning Elting samtidig på holdet. Og med Edvin Hansen og Poul Erik Petersen (Popper) på banen. Angriberen Keld Pedersen og forsvareren Karl Hansen var i startopstillingen i en udekamp mod Island 5. juli 1965.

Det var i de glade amatørdage, da en anden klog træner med en nu, slidt og delvist sand kliche, analyserede sig frem til, at et godt angreb nok sælger billetter, men det oftere er et stærkt forsvar, der vinder mesterskaber. Det må Fortuna Hjørring-træneren lige tænke på og være klar over.

”Ugens Olsen” er en ugentlig klumme hos hbkoge.dk forfattet af Søren Olsen. Søren har en fortid som fodboldreporter- og kommentator på Politiken og Dagbladet. Han bor i Køge og var som aktiv fodboldspiller med til at sikre Køge Boldklub DM-guld i 1975. Den faste klumme repræsenterer Søren Olsens egen holdning og er helt uafhængig af HB Køge. Han skriver, hvad han ser, tænker og oplever. Helst kærligt men også kontant.