Henrik Madsen indstiller karrieren

En lang og flot karriere er slut for HB Køges 36-årige anfører.

HB Køges anfører Henrik Madsen stiller støvlerne på hylden når denne sæson er spillet til ende. Han kan se tilbage på en lang og flot karriere i toppen af dansk fodbold, som han har været en del af siden han slog sit navn fast i Køge Boldklub for 17 år siden.


Henrik Madsen spiller sin sidste kamp den 25. maj. Foto: Martin Håkan / Coverganda.

Siden fulgte ophold i AGF, Næstved og FC Vestsjælland inden han i 2016 vendte hjem til HB Køge, hvor han har spillet 109 kampe, heraf langt de fleste med anførerbindet på armen.

Det er derfor en markant profil, der snart spiller sin sidste kamp som professionel fodboldspiller.

– Henrik Madsen er en legende her på egnen. Han spillede sin første Superligakamp for Køge Boldklub som 19-årig, og har siden været en del af toppen af dansk fodbold, og har haft en flot karriere, som han kan være rigtig stolt af. Vi er glade for at han for treethalvt år siden valgte at komme hjem til HB Køge, og slutte karrieren der, hvor den startede, udtaler HB Køges sportsdirektør Per Rud og fortsætter:

– Han har været en fantastisk spiller og repræsentant for HB Køge. Han er gået forrest, og har vist vejen for sine holdkammerater. Han har nogle lederegenskaber, og en vindervilje, der sammen med talent og hårdt arbejde har bragt ham langt og givet ham mange år på topplan. Fra HB Køges side vil vi ønske Henrik Madsen alt det bedste fremover, og sige en kæmpe tak for hans store indsats her i klubben. Henrik har spillet lang tid over normal sidste udløbsdato, og Henrik har stadig styrke til at fortsætte, men har altså valgt det her tidspunkt, og det må vi respektere, siger Per Rud og understreger, at det ikke nødvendigvis er et endeligt farvel:

– Henrik er ved at uddanne sig som behandler, og vi kunne sagtens se ham arbejde for HB Køge.

Også cheftræner Morten Karlsen har kun rosende ord overfor Henrik Madsen:

– Madsen har igennem hans tid i HB Køge været en markant figur ligesom han har været det det seneste års tid. Som anfører er han gået forrest og været en loyal holdspiller, der i flere situationer har ageret på flere positioner for holdets bedste. En spiller og personlighed som trup og stab vil komme at savne og som vi samtidig vil ønske held og lykke fremover og takke for indsatsen for HB Køge.

36-årige Henrik Madsen har gjort sig mange overvejelser om karrierestoppet, men føler selv, at tiden er rigtig.

– Efter grundig overvejelse har jeg truffet en meget svær beslutning om at stoppe i HB Køge og dermed også indstille min karriere. Selv om krop og sind ville mere, føler jeg, det er det rigtige tidspunkt nu. Jeg er enormt stolt og glad for at jeg kan slutte af i klubben hvor det hele startede. Jeg vil gerne sige tusind tak for en fantastisk tid til alle i og omkring klubben og jeg glæder mig til at følge HB Køges spændende fremtid, lyder det fra Henrik Madsen.

HB Køge siger farvel til Henrik Madsen i forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp, lørdag den 25. maj kl. 13.45, hvor HB Køge får besøg af FC Roskilde.


Henrik Madsen lige før sin kamp nummer 100 der også var den første kamp på HB Køges nye hjemmebane i Køge Idrætspark.

Capelli Sport