Hjemvendte Sebastian Larsen om Verona-ophold: En vildt fed oplevelse

Der var masser at juble over fredag aften. Udover 3-1-sejren over Vendsyssel FF var det blandt andet værd at bemærke, at 19-årige Sebastian Larsen gjorde comeback i HB Køge-trøjen efter en sæson på udlån hos italienske Hellas Verona. Larsen vendte tilbage med et brud i foden, der gjorde ham ukampdygtig henover HB Køges sæsonopstart og derfor var det altså først i fredags, det var muligt for ham at komme i spil efter hjemkomsten. 3 officielle minutter plus dommerens tillægstid på fire minutter blev det til i comebacket. Og Sebastian Larsen glæder sig over at være tilbage i HB Køge og håber på at bide sig fast på holdet i løbet af sæsonen.

“Nu skal jeg i første omgang helt ovenpå igen efter skaden, og så er det planen, at jeg skal arbejde på at blive en fast del af holdet og få noget spilletid. Der er jo mange unge med og det passer mig super fint, for jeg kender mange af dem allerede og har også selv haft Nicklas Pedersen som træner, da jeg spillede på U17-holdet. Så det passer rigtig fint for mig, at klubben nu i endnu højere grad satser på de unge end de allerede gjorde,” siger den hjemvendte back, der drog til italien for at udvikle sig og få en masse spilletid på Verona-klubbens ungdomshold.

Skadesskår i fodboldglæden
“Målet var at komme ud og spille noget fodbold. Det lykkedes så nogenlunde. Oplevelsen var helt vild fed – at komme til Italien og bo og leve af at spille fodbold. Men det sidste halve år var jeg desværre skadet en stor del af tiden,” fortæller Sebastian Larsen, som i foråret først blev holdt ude af en brækket fod og sidenhen en fibersprængning.

I alt blev det til 19 optrædener for klubbens ungdomshold.

“Der var et fint niveau teknisk og fodboldmæssigt. Jeg vil vurdere det til at være på niveau med NordicBet Ligaen herhjemme. Rent fysisk var det måske et lidt lavere niveau fordi det jo er ungdomsspillere, men teknisk og taktisk var det fuldt på samme niveau,” siger Sebastian Larsen.

Modnet mentalt
Udover det rent fodboldmæssige var en del af idéen bag opholdet også at ruste den unge back, der indtil da havde spillet hele karrieren i Herfølge BK og HB Køge, mentalt ved at blive sat ind i et helt nyt miljø.

“Det har modnet mig meget rent mentalt med alle de ting, man skal håndtere når man er alene i et andet land. Lære et nyt sprog, lære nye holdkammerater og nye trænere at kende. De fleste dernede kendte hinanden godt i forvejen og havde spillet sammen længe inden jeg kom, så jeg skulle også lige finde min rolle på holdet. Og så kom det sidste halve år, hvor jeg ikke kunne spille. Det var hårdt at skulle håndtere – at sidde i udlandet og være forhindret i at spille fodbold, som jo var det, jeg var der for at gøre,” fortæller Sebastian Larsen, der gik til blandt andet gik til italiensk-undervisning en gang om ugen for at bedre at kunne kommunikere med holdkammeraterne under sin tid i det italienske.

Tilbage på hjemmebanen i Danmark venter han ikke at få brug for de tillærte italienske gloser. Med 17 førsteholdskampe for HB Køge og et år i udlandet på CV’et er 19-årige Sebastian Larsen pludselig en af dem på holdet, der har noget rutine trods sin stadig unge alder. Og nu er det meningen, at modningen fra Italien skal være med til at bringe Larsen til spilletid.

“Jeg spillede ikke så meget her i klubben i starten af sidste sæson, og det var jo også en af grundene til, at jeg tog afsted. Men det er det meningen, jeg skal nu. Det er målet,” siger Sebatian Larsen.

Næste kamp der kan byde på spilletid for Sebastian Larsen, er på fredag hvor HB Køge gæster Nordstern Arena og Superliga-nedrykkerne fra AC Horsens.

Capelli Sport