Højt humør og masser af løb ved årets første træning

Der var smil og glade dage i det kolde vintervejr på Capelli Sport Stadion da Auri Skarbalius og Kim Daugaard samlede deres spillere til første træningspas i det nye år. Coronarestriktioner betød, at spillerne skulle møde omklædte, men det betød intet for humøret. Gensynsglæden var stor.

Som traditionen tilsiger, så er første træning også lig med et møde med den sagnomspundne yoyo-test, som giver trænerstaben og fysisk træner Jonas Lindberg et godt billede af, i hvilken form spillerne er mødt op i efter ferien.

Der blev som altid løbet vældig mange meter. Frem og tilbage. Og frem igen. Og da afgørelsens skulle stå, var det Casper Jørgensen, der netop er vendt retur efter et halvt års udleje i Holbæk, der kunne glæde sig over den samlede sejr med Jubril Adedeji og fødseslaren Mark Gundelach på de næste pladser.

Cheftræner Auri Skarbalius var glad for at være tilbage på træningsbanen efter en anderledes og kortere ferie end man normalt ser i vinterpausen. Kun 2,5 uge har ferien varet mod de normale fem.

“Denne her ferie var lidt anderledes. Efterårssæsonen var meget mærkelig og hård mentalt og fysisk til sidst, hvor vi også kunne se flere skader. Det var meningen, at i denne ferie, skulle spillerne have det lidt mere roligt set i forhold til hvilke træningsprogrammer vi normalt ville give dem med hjem, fordi det har været en ret kort ferie. Det vil sige, at de skal kunne nå at koble af og komme ned, genoplade batterierne, og samtidig passe på, at de ikke faldt helt fra fysisk. Det var den balance vi skulle finde med dem, der har spilet meget. Og det synes jeg er lykkedes. De er mødt frem i okay fin form når man ser på yoyo-testen. Dem der har været skadet og haft småskavanker, de har haft deres egne programmer, hvor de har trænet mere, og er på vej tilbage“, siger Auri Skarbalius runder af med en overordnet opsamling på dagen.

” Alt i alt en fin dag. Nu er Jonas (Lindberg, fysisk træner, red.) i gang med at lave de sidste evalueringer af resultaterne, og det ser ud til, at spillerne ikke er vendt tilbage i kageform. De virker glade, friske og sultne igen”.

I de kommende uger spiller HB Køge en række træningskampe forud for forårspremieren lørdag den 13. februar på hjemmebane mod Hobro. Indtil da skal der arbejdes hårdt på træningsbanen.

“Der er altid nogle fokusområder, som vi sætter ekstra fokus på i løbet af opstarten, og det er der også denne gang. Vi synes, at vi har været for dårlige i felterne, så der kommer til at være ret stor fokus på at holde modstanderne fra afslutninger i danger zone, og på hvordan vi selv kan kreere mere. Og så skal vi i den form som forhåbentligt gør, at vi kan spille 90 minutter plus det løse. Vi starter med at spille nogle træningskampe, hvor vi spiller cirka 45 minutter pr. spiller og bygger stille og roligt op”.

Capelli Sport