Hold øje med Sparta Prags pitbull

I aften gælder det klubbens første UEFA Women Champions League-opgør, når HB Køge på udebane i Chomutov kl. 18.00 møder AC Sparta Praha. Hbkoge.dk har taget en snak med Jan Šťastný, der til dagligt følger tjekkisk fodbold tæt og indgående kender til klubberne i Prag.

“Generelt set er der to hold i tjekkisk kvindefodbold, og det Sparta og Slavia. Derbyet mellem de to hold afgør, hvem der løber med mesterskabet. For ellers så taber de ikke point til de resterende hold i ligaen. Sidste år vandt Sparta 5-1, så tabte de 0-2 og spillede to uafgjorte mod Slavia, og det sikrede titlen”, forklarer Jan Šťastný.

Hvor stor forskel er der på de andre tjekkiske hold og de to fra Prag? 

“Forskellen mellem de to hold fra Prag, og de resterende hold er massiv. Ser vi på sidste sæson, så scorede de to hold næsten 100 mål, mens Slovacko, der sluttede på tredjepladsen, blot scorede 30 mål. Alle holdene spiller 20 kampe på en sæson, så der er stor forskel i niveauet”.

AC Sparta Praha ændrede system sidste sæson, ansatte en ny træner og skrev ikke kontrakter med flere amerikanske spillere. Blandt andet smuttede Kylie Storm til Atletico Madrid og Andrea Satskova spiller nu i Juventus.

Hvem er Sparta Prags bedste spiller og hvad er hun for en type?

“Det må være Lucie Martínková. Lucie har også spillet i den svenske liga for Örebro, men er tilbage i Sparta Prag igen. Sidste sæson scorede hun imponerende 38 mål i 17 kampe og ét enkelt mål for landsholdet i ni kampe. Som type er hun lidt af pitbull. Jeg har set hende score mål, hvor hun nærmest får skubbet både bold og forsvarsspiller ind i målet. Hun kan score med både fødderne og hovedet. Hun snakker ofte en del i kampene og har tidligere fået lidt kort på den baggrund”. 

Hvilken type fodbold praktiserer Slavia Prag?

“De er ofte meget på bolden og praktiserer et højt pres. Med den tidligere træner praktiserede de en 3-5-2, men det var ikke en succes. Nu spiller de mere en 4-2-3-1 eller 4-4-2. Men deres spillestil skifter også i forhold til om de skal spille europæisk eller møde andre modstandere i den tjekkiske liga, og det kommer ned til kvaliteten, de møder”.

Hvad er AC Sparta Prags største præstation de seneste år?

“Det må være kvartfinalen i UEFA Womens Champions League tilbage i 2005/2006-sæsonen, hvor de røg ud til Djurgården”.

Når HB Køge i aften løber på banen i UEFA Womens Champions League, så bliver det i sidste sæsons Power Green-udebanedragt.

Capelli Sport