Ugens Olsen: Hvornår kommer HB Køges næste hjemmesejr i NordicBet Ligaen?

Aggers opgave: HB Køge skal vinde flere hjemmekampe. Det var overskriften for en uge siden. Det kiksede i første forsøg for den nye trænerduo og det ’nye’ hold med at få tre point på egen bane. Alle kan tabe, men det var måden, det skete på mod Hvidovre, som skuffede de fleste med klubejer George Altirs i spidsen på Capelli Sport Stadion. Måske var forventningerne for høje efter den fine 2-0-sejr i Horsens med de flotte scoringer i premiererunden i 1. division?

Stemningen var ellers så positiv, publikum klar til at bakke op om hjemmeholdet, atmosfæren ladet med optimisme. 1.925 tilskuere var højeste tal til de seks kampe weekendens runde i den næstbedste fodboldrække.

Hvidovre-træner Per Frandsen fortalte efter kampen, at han var forbavset over, at HB Køge spillede så afventende. Han havde troet, at hjemmeholdet fra start ville komme buldrende fremad med 200 kilometer i timen. Hvidovre kunne have vundet større end 3-0, og cheftræner Daniel Agger og anfører Mike Jensen lagde sig efter kampen fladt ned og påtog sig ansvaret for, at det gik, som det gjorde. Respekt for det.

’De var et niveau eller to over os. Jeg må indrømme, at vi slet ikke var til stede, og så bliver man altså kørt over’, sagde Agger til Dagbladet. Han spekulerede over, om det handlede om nervøsitet eller noget andet hos spillerne. ’I sidste ende er det mig, det handler om. Mig, der ikke har sørget for, at de var til stede. For at være bundærlig var vi på hælene fra første fløjt, og boldomgangen var værre end i Horsens’.

ANFØRERENS TO SEKUNDERS IDIOTI

Gæsterne var bedre i nærkampene, ville mere, de var mere kreative med bolden (Kim Aabech er altså stadig god i 1. division). De forsvarede sig taktisk klogt, og Hvidovre-sejren var allerede i hus efter første halvleg med en 2-0-føring. HB Køge-spillerne afleverede upræcist, var for langt fra modstanderne i defensiven og manglede slagkraft og ideer i front. På tribunen så man mange HB Køge-fans sidde og ryste på hovedet. Og skælde Mike Jensen ud.

Kaptajnen svigtede sit hold og undskyldte efter kampen i Dagbladet: ’Vi kommer katastrofalt ud til kampen, men det er, da vi kommer i undertal, at vi taber den. Det er to sekunders idioti fra min side, og det selvfølgelig dybt urutineret af mig’.

Mike Jensen var irriteret efter en hård nærkamp og ’brillerede’ med elementer fra både bryde- og boksesporten, da han nedlagde gæsternes Marc Nielsen i et sammenstød midt på banen. Det var dumt. Meget dumt. Og det kan han så tænke over og lære af, mens han afsoner karantæne.

Nu har HB Køge så tabt de seneste fem hjemmekampe på stribe. Der kan sikkert gives nogle forklaringer på, hvorfor det er gået sådan, under Auri Skarbalius og nu. Men det er ikke normalt. På hjemmebane skal man ikke så ofte være næstbedst i stort set hele kampen, som Aggers 1. assistent Lars Jacobsen sagde, at holdet var mod Hvidovre.

EN GLAD OLSEN PÅ TRIBUNEN  

Det var kun Hvidovre-fans, der hyggede sig godt søndag eftermiddag på Capelli Sport Stadion. Blandt dem den tidligere landsholds- og Hvidovre-spiller John Steen OIsen. Han bor ved Solrød Strand og er tit til fodbold i Køge, som han holder meget af at besøge. John Steen OIsen har været talentspejder for Ajax Amsterdam i mange år og fundet masser af dygtige spillere til den hollandske storklub. Han kan i øvrigt fortsætte i rollen, så længe han ønsker det, har Ajax bestemt.

John Steen Olsen,78, har medvirket til, at spillere som Zlatan Ibrahimovic, Jesper Grønkjær, Christian Eriksen, Viktor Fischer, Michael Krohn-Dehli og Nicolai Boilesen er havnet i Ajax. Han har vist ikke fået sendt spillere fra Herfølge og Køge til den hollandske storklub endnu. Det kommer måske?

MESTERHOLDET TABER ALDRIG HJEMME

Der møder næppe igen små 2.000 frem til opgøret mod Hobro, som ikke har fået nogen særlig god sæsonstart. Men hvis vi lægger tilskuertallet til HB Køges sæsonpremiere i kvindeligaen mod FC Thy-Thisted Q lørdag sammen med tilskuertallet søndag, når Aggers hold skal revanchere sig, og spillerne vise, hvad de virkelig indeholder, kommer vi måske i alt op omkring et par tusinde.

Mesterholdet med Søren Randa-Boldt som ny cheftræner som afløser for guldtræner Peer Lisdorf og mange nye spillere i truppen kan dårlig vente på at komme i gang i den første sæson med europæiske kampe om en lille måneds tid. Selvtilliden er stor og spillerne kan styrke sig med statistikken, der fortæller, at HB Køge aldrig taber på hjemmebane i kvindeligaen. Det er i hvert fald ikke sket endnu. 11 sejre og en enkelt uafgjort kamp i sæsonen 2020-21 er dybt imponerende.

Anfører Maria Uhre og sidste sæsons topscorer Kyra Carusa er i spidsen for et hold, som selvfølgelig ikke skal sammenlignes eller måles med mændene. Mesterholdet tabte 1-0 til HB Køges U15-hold for drenge forleden i en sidste testkamp. Dem ville mændene sikkert slå stort. Man skal se og beundre de bedste kvindehold for den måde, de spiller med god teknik, angrebslyst og glæde. Der sker noget i kampene, de er afvekslende og indeholder glimrende, teknisk fodbold, og der bliver også gået til stålet og vist vindermentalitet og stor vilje.

NY TRÆNER HAR VÆRET LIDT ENSOM

Søren Randa-Boldt er en lykkelig mand, der ved, at han har overtaget en trup, som er bredere og nok endnu stærkere end truppen, der blev dansk mester. Kim Daugaard er ny assisterende træner, Claes De Flon ny fuldtidsansat målmandstræner, og Daniel Martinus er fysisk træner for kvinderne.

’Vi har bl.a. hentet de tre bedste spillere fra Kolding Q (Emma Færge, Cecilie Fløe og Sofie Hornemann), og jeg kan ikke klage over noget. Vi har mange træninger, spillerne er gode og ambitiøse, og vi råder over nogle af de største talenter i Danmark’.

Søren Randa-Boldt, der engang var ansat i Herfølge Boldklub, er i et nyt job, der giver ham meget større mulighed for at præge holdet og spillerne, end da han var U19-landstræner for kvinderne som DBU-ansat i 13 år. ’I det job er der jo lange perioder, hvor man som træner kun ser spillerne og er på græs med dem få dage med ofte to-tre måneders mellemrum’.

’Det blev lidt halvensomt efterhånden at være landstræner’, ved han nu alt om. ’Jeg har savnet klubfodbolden. Nu kommer endelig min første turneringskamp med et hold i næsten halvandet år’, forklarer Søren Randa-Boldt. Hans seneste og sidste landskamp med U19-holdet var mod England i marts 2020. Den nye mand i spidsen for et mesterhold, der vil prøve at blive det første, som genvinder DM-titlen i ni år, får rigeligt at se til med sine spillere i efteråret.

NÆSTE KAMP ER ALTID DEN VIGTIGSTE

Kampe i ligaen, pokalkampe og måske mange kampe i Champions League, hvor HB Køge kan tjene gode penge og opleve et europæisk eventyr. Det bliver meget afgørende for, om den drøm bliver til virkelighed, hvordan lodtrækningen hos Uefa 22.august udvikler sig. Hvem skal HB Køge møde i sidste kvalifikationsrunde, inden døren til gruppespillet åbnes? Spændende.

Men den næste kamp er som bekendt altid den vigtigste. HB Køge-Thisted. Og HB Køge-Hobro i weekenden.

Til sidst et svar på spørgsmålet i overskriften. Et spørgsmål, som egentlig burde stilles til en spåmand. Det kan blive på søndag. Aggers hold kan ikke underpræstere på samme måde som mod Hvidovre, må tilhængerne have lov at kræve. Med sikkerhed kan vi i hvert fald fastslå, at den næste HB Køge-sejr til 1. divisionsholdet på Capelli Sport Stadion rykker nærmere.

Capelli Sport