Inden AGF-test: Skal udvikle os fysisk

HB Køges Gjensidige Kvindeliga-hold er i fuld gang med forårsopstarten og forberedelserne til slutspillet i ligaen. Foreløbigt har årets første kampe budt på henholdsvis et 2-0-nederlag imod svenske FC Rosengård i slutningen af januar og en 5-0-sejr over Sundby Boldklub i tirsdags. Lørdag d. 12. februar klokken 13.00 venter så næste test, når HB Køge-kvinderne møder AGF til en testkamp i Vejen.

Det helt store mål for opstarten er at få spillerne i den bedste fysiske form, de nogensinde har været, inden sæsonstart, og det ser allerede godt ud, beretter holdets fysiske træner, Nikolaj Søgaard Koefoed.

“Spillerne har trænet virkelig hårdt siden de kom tilbage, og der er heldigvis ikke nogen af dem, der er knækket af træningsmængden. Så de er i god form. Så god form, at de alle er ved at være klar til at spille fuld tid – i hvert fald i de kampe, der venter lige nu. De er måske ikke i Champions League-form, men de er rustet til de nuværende opgaver,” siger han og uddyber:

“Det bliver vores mål i det her forår, at prøve at rykke spillerne fysisk i forhold til, hvor de har været før. I efteråret spillede de et Champions League-gruppespil, og det var fysisk rigtig hårdt. I trænerstaben kunne vi godt tænke os, at hvis vi skulle være så dygtige at nå dertil igen, så skal vi stå endnu bedre fysisk. Og det kræver, at dagligdagen også bliver hårdere. Så vi træner hårdere og måske også lidt mere, end mange af spillerne har været vant til.”

Lørdagens testkamp imod AGF er holdets anden denne uge efter tirsdagens opgør imod Sundby, og den bliver derfor grebet an lidt anderledes end de normale turneringskampe vil blive det.

“Det er to testkampe, og det giver os muligheden for at bringe flere spillere i spil end normalt. I turneringskampene kan vi ikke lave lige så mange udskiftninger. Så fordelingen af spilletiden kommer til at være lidt anderledes end normalt,” forklarer Nikolaj Søgaard Koefoed.

Kampen imod AGF bliver afviklet i tre halvlege á 30 minutters varighed, og derfor er det meningen, at der skal prøves nogle forskellige konstellationer af i løbet af kampen for HB Køge.

Truppen til kampen er som følger:
1. Kaylan Marckese
2. Maria Uhre Nielsen
5. Andrea Norheim
6. Kelly Fitzgerald
7. Kyra Carusa
8. Laura Guldbjerg Pedersen
9. Nicole Kozlova
12. Hildigunnur Yr Benediktsdottir (Prøvespiller)
13. Cecilie Fløe Nielsen
14. Lauren Sajewich
15. Cilje Ostenfeld
16. Alberte Vindum Andersen
18. Nadja Brahe
19. Signe Markvardsen
20. Cornelia Kramer
21. Viktoria Wik
22. Isabella Obaze
23. Layla Iskandar
44. Emma Færge

Capelli Sport