Irsk landsholdsspiller til HB Køges kvindehold

Kyra Carusa er nyeste spiller i HB Køge-trøjen. Den 23-årige angriber bliver i første omgang tilknyttet HB Køge på amatørbasis med henblik på at udvide samarbejdet på et senere tidspunkt. Hun har en fortid i det amerikanske fodboldsystem, hvor hun sideløbende med sin uddannelse på Stanford Universty har spillet fodbold på højt niveau. Senest har hun været professionel i amerikanske Sky Blue FC og franske Le Havre AC Feminines.

”I Kyra Carusa har vi fået en spiller i truppen med erfaring fra højeste niveau. Med en fortid på Stanford University og i fransk fodbold, kommer hun med en bagage, man sjældent kan hente til dansk fodbold. Hun er hurtig og god med bolden samtidig med, at hun har en stor spilforståelse og derfor både kan lave assists og mål. En stor tak skal lyde til blandt andet Capelli Sport-netværket der har gjort denne tilgang mulig”, siger sportschef for HB Køges kvindeafdeling, Jonas Nielsen

Angriberen Carusa er stødt til HB Køges kvindeelite holdets på træningslejr i Spanien, og her er det allerede blevet til en uofficiel debut i HB Køge-trøjen mod Puerto Alto fra den tredjebedste spanske række. En kamp der blev vundet 8-2 og et opgør, hvor Carusa kunne noteres for fire mål og to assists.

”Indtil videre har det været sjovt – det er det altid at spille, score og lave assists. Det er dejligt at have fået en god start og fået en god oplevelse med holdet. Til trods for tilbud fra større klubber valgte jeg at tage til HB Køge, da jeg hurtigt fik fornemmelsen af, at projektet var på vej i en god retning, hvor jeg kunne gøre en stor forskel. Jeg har altid ønsket mig at spille i Europa og derfor var det en fantastisk mulighed”, siger Kyra Carusa om den første tid i klubben.

Carusa har spillet flere kampe for det amerikanske U23-landshold, men har for nyligt valgt fremover at optræde for det irske landshold, hvor angriberen allerede er udtaget til de næste to kampe i EM-kvalifikationen mod Grækenland og Montenegro, der spilles henholdsvis den 5. og 11. marts.

 

 

Capelli Sport