Isabella Obaze solgt i rekordhandel

HB Køge har solgt Isabella Obaze til en endnu ikke offentliggjort udenlandsk klub. Transferovergangen effektueres med øjeblikkelig virkning og indbringer HB Køge Womens største transfersum nogensinde.

”Det har været en svær beslutning at lade Isabella gå, for vi havde gerne set hende fortsætte her i klubben. Men vi vil også være fair overfor vores spillere og lade dem tage udenlands, når en god mulighed byder sig – og det er det her for Isabella. Hun har gjort det fantastisk, efter hun kom til som reserve fra Kolding og hun har udviklet sig til en A-landsholdsspiller i HB Køge. Det er vi stolte over at have bidraget til,” siger HB Køge-direktør Per Rud om salget.

Isabella Obaze kom transferfrit til HB Køge i januar 2021 og forlader altså Svanerne efter to år i klubben. Hun debuterede for det danske landshold ved Algarve Cup i februar 2022 og nåede derudover at vinde to danske mesterskaber og spille UEFA Women’s Champions League-fodbold i sin tid i klubben.

”På alle parametre ser vi det her som en succeshistorie. For klubben, men selvfølgelig først og fremmest for Isabella som har været en fantastisk person og frontfigur i sin tid her. Nu er tiden kommet til at hun skal tage den næste udfordring op i sin karriere, og vi føler, vi har vist rettidig omhu og står godt rustet til hendes afgang,” siger Per Rud.

Med salget bliver HB Køges interne rekord for den største modtagne transfersum for en kvindespiller slået. Tidligere var salget af Kaylan Marckese til Arsenal F.C. det mest indbringende for HB Køge Women, men den rekord overtages nu af Isabella Obazes udlandsskifte.

Capelli Sport