Islandsk stortalent hentes til HB Køge

HB Køges tredobbelte danske mesterhold har sikret sig endnu en forstærkning til det nye år. Det 17-årige islandske offensivtalent Emelía Óskarsdóttir skifter således til svanerne fra svenske Kristianstads DFF.

“Vi har igennem lang tid haft et godt øje til Emelía og har faktisk også tidligere forsøgt at hente hende til HB Køge. Men andre klubber har jo også kunnet se hendes talent, så det lykkedes ikke i første omgang. Så meget desto mere er vi glade for, at det er lykkedes os nu. Emelía har et fantastisk drive både som menneske og som spiller med bolden foran sig, så vi glæder os til at få hende til klubben,” siger cheftræner i HB Køge Kim Daugaard.

Emelía er skolet i den islandske klub Grótta, hvor hun i en alder af bare 14 år og 120 dage debuterede i den bedste islandske række. Som 15-årig skiftede hun til Ballerup-Skovlunde Fodbold i 2021 inden hun i januar 2022 rykkede videre til Kristianstads DFF. Efter i alt 24 optrædener i Damallsvenskan og et udlån til islandske Selfoss tidligere på året går turen nu igen til Danmark og denne gang HB Køge.

“Jeg er sikker på, at min signing med HB Køge er det helt rigtige step for mig og min karriere. Med klubbens miljø og setup omkring kvindefodbold ved jeg, at jeg vil få de bedste betingelser for at udvikle mig som fodboldspiller såvel som menneske. Jeg har allerede mødt staben og truppen og fået en rigtig god velkomst, så nu glæder jeg mig faktisk bare utroligt meget til rigtigt at komme i gang og tage hul på mit nye eventyr i HB Køge,” fortæller Emelía Óskarsdóttir .

Emelía har optrådt for de islandske landshold på U19-, U17-, og U16-niveau – og hun er ikke den eneste i familien, der har gjort sig bemærket i fodboldverdenen.

Hendes far Óskar Hrafn Thorvaldsson spillede selv som aktiv i både KR Reykjavik og Strømsgodset ligesom det blev til 3 landskampe for det islandske herrelandshold. Han har netop færdiggjort sin fjerde sæson som cheftræner for Breidablik og tiltræder efter nytår som cheftræner i norske Haugesund.
Emelías 19-årige storebror Orri Steinn Óskarsson spiller i FC København, hvor det i indeværende sæson er blevet til 28 kampe og 8 mål. Han står desuden noteret for seks A-landskampe for Island.

Emelía har første arbejdsdag i HB Køge d. 18. januar, hvor Gjensidige kvindeliga-holdet vender tilbage til træning efter den julepause, der starter ovenpå weekendens opgør mod AaB. Hun får trøje nummer 22 i HB Køge.

Emelía er HB Køges anden vintertilgang efter der tidligere på efteråret blev indgået kontrakt med Sarah Thygesen.

Capelli Sport