Jankovska: Ville give noget tilbage til fansene

Fra start til slut i lørdagens kamp mod AGF var Sarah Jankovska en vital del af HB Køges midtbanemaskinrum. Fra midten af Ceres Park var hun med til at diktere tempoet og gjorde sit til at spille tre point hjem til de forsvarende mestre fra HB Køge. Men det var en hårdt spillet kamp, hvor det egentlig først var ved Sofie Hornemanns 2-0-mål, at Svanerne i blåt og sort fik mulighed for rigtigt at trække vejret og nyde den flotte kulisse.

“Det var en kæmpe forløsning at vi får scoret til sidst og får lukket det af. AGF spiller godt og presser os, og selvom vores spil ikke så så pænt ud, så vidste vi alle, at vi skulle ind og kæmpe for at få en sejr med hjem. På den måde blev det en forløsning at få scoret i midten af anden halvleg”, fortæller Jankovska efter kampen og understreger, at det i høj grad var de medrejsende HB Køge-fans, der var med til at skubbe holdet de ekstra sidste meter.

“Der var god stemning og man kunne virkelig mærke, at fansene var med og det var virkelig fedt. Trænerne havde fortalt, at der ville komme en bus fra klubben. Selvfølgelig vil man gerne vise dem, at selvom vi har spillet mange kampe, kan vi stadig gå ud og vinde – og på den måde give noget igen. Det var virkelig fedt, at man hele tiden kunne høre dem og det gav ekstra energi i kampen”,

“Når vi har prøvet at holde clean sheet og prøvet at vinde så meget, så giver det ekstra blod på tanden, når opbakningen er så stor. Vi havde masser af energi, selvom det har været en hård uge og man kan se, at folk er trætte, så klør vi på. Det var en hård kamp, hvor det gik meget op og ned”.

For Jankovska var kampen også en mulighed for at vise sig frem efter en periode, hvor det ikke er blevet til mange pladser i startopstillingen. Den kom altså så lørdag, og det følte den 21-årige midtbanespiller sig klar til. Selvom man ikke starter inde, er det nemlig ikke en badeferie at være spiller hos HB Køge. Tværtimod fortæller Jankovska, at spillerne udenfor startopstillingen hver uge arbejder stenhårdt for at holde sig klar til at komme ind og støtte holdet, når der er brug for det.

“Vi bliver alle holdt i form og løber altid efter kampene, så jeg føler egentlig at formen er fin. Men det var en hård kamp, hvor begge hold gik efter at lave mange omstillinger. Derfor blev det også en kamp, hvor vi skulle kæmpe meget og gøre alt for at holde nullet. Ikke desto mindre var fedt det at spille en hel kamp og jeg føler mig i rigtig god form – benene var lidt trætte, men pulsen holdte nemt til det”, fortæller Sarah Jankovska glad efter den afgørende sejr og de vigtige tre point, der holder HB Køge tæt på topstriden af Gjensidige Kvindeligaen.

Capelli Sport