Janus lader sig ikke begrænse: Følger HB Køge i tykt og tyndt

Dem der følger HB Køge fast på hjemmebanen har næppe kunnet undgå at bemærke Janus Tarp, der i sin kørestol med et HB Køge flag på bagsiden har støttet HB Køge i mange år. Først bag målet i Herfølge og nu på langsiden på Capelli Sport Stadion i Køge Idrætspark. Også på udebane støtter Janus Tarp ganske ofte HB Køge.

Vi har mødt Janus Tarp til en snak om at have HB Køge i hjertet og følge dem i tykt og tyndt.

Hvordan har du fået dit handicap?
“Som 14-årig og som talentfuld triathlet var jeg på træningstur, hvor jeg kørte op bag i en holdende lastbil. Jeg brækkede nakken og blev for altid lam fra skuldrene og ned. Jeg kan heller ikke trække vejret selv. Derfor bruger jeg kørestol og har hjælpere døgnet rundt”.

Hvor kommer din interesse for HB Køge fra?
“Som ca. 10-årig var jeg vild med målmænd, og jeg synes, Herfølge Boldklub havde en god målmand. Herfølge lå så heller ikke så langt fra Sorø, hvor jeg boede. Derfor blev det Herfølge Boldklub. Siden har det bare været min klub. Og i mesterskabsåret i år 2000 sad jeg i fanklubbestyrelsen. Det var et vildt år og fedt at være så tæt på. Da HB Køge blev til i 2009, var det naturligt at følge med over. En gang HB Køge-mand altid HB Køge-mand – i medgang og modgang”.

Hvor ofte ser du HB Køge live?
“Så tit jeg kan – ude og hjemme. Nogle gange langt væk. Det længste er indtil videre Viborg, men afhængig af fx kampens betydning kan det godt blive endnu længere væk. Det er så også fedt og vigtigt, at holdet bemærker det”.

Hvad betyder det for dig at komme på Stadion?
“Fodbold er bedst live. Der oplever man stemningen, intensiteten og spillerne på en bedre og mere nærværende måde. Spillerne skal også have den direkte opbakning. Og her møder man også holdet bag holdet samt alle de frivillige. Det er fedt at være en del af”.

Hvordan har du det med at HB Køge er flyttet til Køge Idrætspark?
“Jeg tror det bliver rigtig godt når det hele er færdigbygget, så bliver der mere hygge og nærhed og det bliver fedt. Faciliteterne er bedre for en som mig i Køge end i Herfølge. Dog savner jeg at kunne hilse lidt mere på spillerne efter kampen, da de næsten aldrig kommer over til ”mit” hjørne”.

Hvad er dine bedste oplevelser som HB Køge-fan?
“Det synes jeg er svært at svare på. Jeg husker mest Superligakampene og de enkelte spillere og trænere. Jeg tænker fx på Rochester-brødrene, Makienok, Bruninho, Fabinho, Nicolaj Madsen og alle vores fantastiske målmænd. Der har vi altid været gode. Men også trænerene som Auri og Henrik P. Noget særligt for mig er Vejle-kampene. Der er altid en særlig tænding mellem os og dem.

Når 46-årige Janus Tarp ikke følger HB Køge på Stadion bor han i Sorø med sin kone, og arbejder som juridisk konsulent i Sorø Kommune og er samtidig formand for UlykkesPatientForeningen og Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet (DUKH).

Denne historie blev første gang bragt i HB Køges Profilavis, udgivet i december 2019.

Janus med en række af spillerne i foråret 2019

Capelli Sport