Joachim Rothmann – Stille person, klinisk afslutter

“Det er nu, jeg skal slå igennem, og det er jeg selv opmærksom på. Jeg har manglet at score mål i både Tromsø og i FC Nordsjælland, så jeg håber, de kommer her i HB Køge. Jeg skal tage det næste step nu og der føler jeg, at HB Køge og jeg er et godt match”.

Målsætningen og beslutsomheden er tydelig. HB Køges nye spidsangriber, Joachim Rothmann er en stille og rolig mand – men tag ikke fejl, det er også en mand, der ved, hvad han vil, og hvad der skal til, for at få det helt store gennembrud. Her får du muligheden for at komme med ind bag facaden på den unge angriber og blive klogere på, hvem Joachim Rothmann er.

Unge Joachim Rothmann blev i slutningen af sommerens transfervindue lejet i FC Nordsjælland for resten af sæsonen. Men karrieren startede faktisk karrieren i HB Køges samarbejdsklub Roskilde KFUM:

“Jeg startede som helt lille ude i Roskilde KFUM og var dér, det meste af min barndom. Så røg jeg til Greve og da jeg fyldte 12 år, så kom FC Nordsjælland på banen. De ville have mig med til en turnering inde i KB og det gik godt, så vi blev enige om at jeg skulle træne med en gang om ugen i FC Nordsjælland. Det blev efter et halvt år så til et skifte og så har jeg været der siden. Hele vejen gennem ungdomssystemet og til førsteholdet”.

Den 21-årige Joachim Rothmann blev rykket op på førsteholdet i FC Nordsjælland i 2019. Joachim Rothmann var en fast del af førsteholdet et par sæsoner. Her blev det til en del indhop, men uden for alvor at slå igennem, hvilket har ført til et par lejemål efterfølgende. Senest var Joachim udlejet til norske Tromsø, og selvom opholdet ikke medførte den store succes på banen, var det alligevel en positiv oplevelse for ham:

“Det var fedt, at prøve at komme lidt ud og se et andet land, selvom det ikke var en succes rent sportsligt i Tromsø”, fortæller Joachim Rothmann og uddyber om sin nye klub, HB Køge:

“Nu er jeg landet i HB Køge og det er jeg glad for. Jeg er 21 år og det er nu, at jeg skal bevise mig og slå til. Jeg er faldet godt til i klubben, og det er nogle søde gutter og en masse gode mennesker i klubben. Setuppet er lige som at være i FC Nordsjælland, så det er fedt. Jeg føler mig allerede godt hjemme i HB Køge”.

I sin debutkamp for HB Køge scorede Joachim Rothmann et flot hovedstødsmål på fornemt forarbejde af Pierre Larsen. Her vidste angriberen nogle prøver på de kvaliteter, han besidder:

“Jeg er farlig angriber-type. Jeg kan godt lide at lave mål og komme frem til afslutningerne. Derudover er jeg god i presspillet og til at time mine dybdeløb. Jeg er tit involveret i kampene og står ofte de rigtige steder, hvilket jeg tror kommer ned til instinkt. Jeg vil gerne have bolden og være den, der kommer frem til chancerne”, siger Joachim Rothmann om sig selv, og uddyber om sine afslutninger:

“Jeg er en god afslutter, men vil selv mene, at jeg er bedre med fødderne end med hovedet. Så må folk jo bedømme, om det siger mere om mine afslutninger med fødderne end med hovedet”, siger den målfarlige angriber, der netop scorede med hovedet i sin debutkamp.

I netop sin debutkamp mod Vendsyssel FF startede Joachim Rothmann med pomp og pragt, men måtte i anden halvleg lade sig udskifte på Capelli Sport Stadion, da kræfterne var opbrugt.

“Jeg mangler lidt kampform, og det var noget tid siden, at jeg har fået 90 minutter i benene. Det var dejligt at få en god debut og så gå til landsholdspause med mulighed for at bygge på. Så mod Jammerbugt skal den bare have fuld energi og jeg håber at kunne holde energiniveauet hele kampen ud. Derudover så håber jeg på at få lavet nogle mål. Det er dét, jeg er her for”, siger Joachim Rothmann om sin debut og den kommende kamp mod Jammerbugt.

First Team Coach Lars Jacobsen forklarer om tilføjelsen Joachim Rothmann:

“Fra første dag mødte jeg en ung mand, der var nem at arbejde med. Han er godt skolet i FC Nordsjælland og hvis du stiller ham en opgave, så løser han den bare. Joachim er en angriber, der afslutter utrolig godt med begge ben og senest mod Vendsyssel vidste han også, at han kan score med hovedet. Derudover er han også et godt alternativ til de angribere, vi har i forvejen. Både Effiong Nsungsi og Martin Koch Helsted er fysisk stærke angribere, hvor Joachim Rothmann har noget fart. Joachim virker til at være nede på jorden og har været et godt bekendskab for os i klubben”

HB Køge møder søndag på udebane Jammerbugt FC kl. 14.00. Kampen kan følges live på Twitter eller ses på Viaplay.

Capelli Sport