Jørgen Bonde stopper som måltavlechef efter 31 år

I 1990 debuterede den nu 74-årige Jørgen Bonde som måltavlechef i Herfølge Boldklub for klubbens førstehold der på daværende tidspunkt spillede i 1. Division, som dengang var landets bedste række. Siden har han været måltavlechef og dermed fast inventar i speakerboksen til hjemmekampene. Først i Herfølge Boldklub og siden 2009 i HB Køge, hvor man for et par år siden flyttede fra Herfølge Stadion til Capelli Sport Stadion i Køge Idrætspark.

I alt er det blevet til mere end 500 hjemmekampe i rollen som måltavlechef, men efter lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg træder Jørgen Bonde tilbage fra den rolle, og vil fremadrettet fungere som assistent.

Jørgen Bondes frivillige arbejde som måltavlechef har bestået af at indstille måltavlen, starte og stoppe uret, skifte ved scoringer, holde øje med kort, udskiftninger og målscorere og at stå for kontakten til medier ved mål og indrapportering af slutresultat.

I sine 31 år som måltavlechef har Jørgen Bonde oplevet et hav af op- og nedture. Han har blandt andet oplevet Herfølge Boldklubs DM-guld i år 2000 og de efterfølgende kampe i Europa, ligesom han har været med været med på første parket ved HB Køges to sæsoner i Superligaen.

“Jeg har været rigtig glad for jobbet som måltavleansvarlig. En af grundende til at jeg i mere end 500 hjemmekampe har gidet bruge mere end tre timer pr. kamp er de mange gode bekendtskaber på stadion, de gode fodboldoplevelser, og at kunne følge de mange dygtige fodboldspillere. Og så ikke mindst de mange gode timer i speakerboksen sammen med fem forskellige faste speakere”, udtaler Jørgen Bonde, der siden 1990 har siddet i speakerboksen med navne som Jørgen Olsen, Lars Rasmussen, Ole Røtting, Henrik Sørensen og i de seneste seks år med Brian Romme, der er HB Køges nuværende speaker.

“Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser. DM-guldet til Herfølge, hvor der var fyldt stadion med 6.-7.000 tilskuere. Det har også været en stor glæde at se HB Køges oprykninger til Superligaen, og ikke mindst at se de mange dygtige fodboldkvinder fra HB Køge, der det seneste år har taget Kvindeligaen med storm”.

HB Køges direktør Per Rud sender også en tak til Jørgen Bonde.
“På vegne af hele HB Køge skal der lyde en kæmpe tak til Jørgen Bonde. Hans store og fantastiske indsats og hjælp som frivillig i klubben som ansvarlig for måltavlen og de mange andre opgaver, der hører med, har været helt unik. Kæmpe tak”, lyder det fra Per Rud.

Jørgen Bonde vil i forbindelse med lørdagens hjemmekamp mod Silkeborg IF få overrakt en buket blomster og en HB Køge trøje for sin store indsats igennem mere end 30 år.


HB Køges måltavleansvarlig Jørgen Bonde med speaker Brian Romme i speakerboksen.

Capelli Sport