Jon Dahl Tomasson: “Følger stadig med i HB Køge”

Fredag formiddag lagde en gammel kending vejen forbi nye rammer, da den nuværende assistenttræner for A-landsholdet, Jon Dahl Tomasson, kiggede forbi sin tidligere hjemmebane.

Siden Tomasson selv spillede er det løbet meget vand gennem åen. Særligt det seneste års tid er der kommet fart på udviklingen af HB Køge og Køge Idrætspark, hvilket glæder landsholdsassistenten, selvom nedrivningen af det gamle Køge Stadion bringer nostalgien frem:

– Jeg er jo lidt imponeret af det, der sker i klubben. Det er et spændende projekt og det er dejligt at se, at der bliver spillet divisionsfodbold i Køge, siger Jon Dahl Tomasson og fortsætter:

– Man kan jo se, at den gamle tribune er ved at blive revet ned. Og det er jo et tydeligt symbol på, at her sker nogle ting. Det er med til at give sammenhængskraft for klubben og medvirker til, at den vokser endnu mere.

Dengang Jon Dahl Tomasson selv rendte rundt på Østsjælland var det for Køge Boldklub. I dag spilles der nu elitefodbold i HB Køge. En overbygning der den 1. juli havde ti års jubilæum og en overbygning, der ifølge Jon Dahl er en logisk udvikling:

– Dengang jeg spillede herude var der lidt palaver mellem klubberne, men det er klart, at hvis man skal opnå noget, er det nødvendigt at stå sammen og være større. Man skal have pengepungen i orden og have området i orden. Men støtten fra de nærliggende kommuner og lokallivet er i den grad også vigtigt.

Selvom Jon Dahl Tomasson efterhånden har set, spillet og oplevet fodbold i hele verden, så er forholdet til HB Køge så ganske nært, at Tomasson stadig følger med i klubbens kampe – også selvom han endnu har sin ”stadiondebut” til gode:

– Jeg kigger altid på, hvordan det går, og hvad resultaterne bliver. Jeg har ualmindeligt meget rejseaktivitet med landsholdet og sidder derfor meget bag computeren. Der kigger jeg altid på, hvordan er det nu gået i 1. Division? Har HB Køge nu vundet? Jeg holder altid øje med de klubber, jeg selv har spillet i. Så det er meget spændende.

. Jeg har ikke været på det nye stadion endnu, så det har jeg bestemt til gode, siger Jon Dahl Tomasson afslutningsvis med et bredt smil.

Sportsdirektør Per Rud og landsholdets assistenttræner Jon Dahl Tomasson kigger på den gamle tribune på Køge Stadion, som snart rives ned.

Capelli Sport