Jubril Adedeji har byttet London ud med Køge

Jubril Adedeji har nigerianske forældre, men er født og opvokset i det vestlige London. Her havde den driblestærke kantspiller en god barndom, hvor fodbolden ofte var i centrum.

”Mine forældre gav mig og mine to yngre brødre en god barndom. Jeg voksede op, gik i en god skole, og efter skole var jeg ude og spille fodbold på gaden med vennerne”, fortæller Jubril, der som otteårig for første gang blev meldt ind i en fodboldklub, den lokale Greenford Celtic FC.

”Jeg spillede i klubben i to år, inden skiftede jeg til Watford, der fik øje på mig under en turnering”, fortæller Jubril Adedeji, der de følgende otte år tørnede ud for Premier Leagueklubbens ungdomshold. Fra han var ti til han var 18 år gammel.

”Det var en god tid. Da jeg var omkring 14 år fik jeg et scholarship i Watford. Det får man normalt først når man er 16 år, men jeg fik det som 14-årig. Akademispillerne fik altid billetter til kampene i Premier League, og efter kampene fik vi lov til at komme ind i omklædningsrummet og hjælpe med at gøre det pænt igen efter kampene”.

”Her fik vi mulighed for at være sammen med førsteholdets spillere, tale med dem, og vi mødte dem også på træningsbanen”.

Fra Watford til HB Køge

I Watford, der ligger i den nordvestlige yderkant af London, mødte Jubril Adedeji og den tidligere HB Køge-forsvarer Marian Huja hinanden.

”Jeg og Marian spillede sammen i Watford i to år, og vi boede sammen derovre. Vi blev rigtig gode venner. Marian forlod Watford i 2018, og kort efter forlod jeg også klubben. Han fortalte, at han var i Danmark, hvor han fik god og værdifuld erfaring”.

”Jeg var faktisk på prøvetræning i Bournemouth, og efter prøvetræningen fik jeg mulighed for at komme til Danmark og se klubben og møde folkene her. Jeg talte med min agent, og han fortalte mig om klubbens planer og niveauet, og jeg kom hertil og lærer meget”.

Adedejis drøm

Som alle fodboldspillere drømmer Adedeji om at nå højeste niveau, og for alle engelske fodboldspillere er målet ofte det samme.

”Jeg har en drøm om at spille i Premier League og spille på højeste niveau. Jeg har gode tekniske færdigheder, og er god til at drible, men for at komme på højeste niveau er jeg nødt til at udvikle min spilforståelse og min fysik. At komme hertil HB Køge og få erfaring i en hård række, hvor træneren hele tiden presser mig til hele tiden at være stærk i duellerne, det er godt. Når jeg lærer det og får lagt det på mit spil, er jeg klar til at tage næste skridt og forhåbentlig på et tidspunkt ende i Premier League”, lyder det fra Adedeji om det ultimative drøm for fodboldkarrieren.

Og han arbejder hård, Jubril Adedeji, og udviklingen går hele tiden den rigtige vej.

”Jeg vil hele tiden arbejde hårdt for at hjælpe holdet med at vinde så mange kampe som muligt. Vi har et godt hold og god folk der støtter os, så det vil være rart at hjælpe HB Køge op på et tidspunkt”.

For nylig spillede HB Køge pokalkamp mod FC Midtjylland, og her fulgte vennerne fra London tæt med under kampen, som HB Køge tabte med 1-0, men hvor Jubril Adedeji efterfølgende høstede mange roser og fortjent blev kåret som banens bedste spiller.

”Alle mine venner så kampen mod FC Midtjylland på livestream. Ti af dem sad sammen og så kampen. De støtter mig meget, og når jeg kommer hjem på ferie, fortæller de altid, at jeg gør det godt. De ved at fodbold er hårdt – at være væk fra sin familie og sine venner, men de støtter mig meget”.

”Vil hellere være her end i et midterklub i League One”

Det er de færreste engelske fodboldspillere, der rejser ud af landet for at søge fodboldlykken, som Jubril Adedeji har gjort det, og selvom HB Køge på en engelsk skala ikke kan bide skeer med holdene i det to bedste engelske rækker, så ser Adedeji mange fordele ved at have rykket teltpælene op og være flyttet til Danmark.

”HB Køge ville nok være et midterhold i League One-hold i England, og jeg vil hellere være her end i en midterklub i League One. Så ville jeg fx ikke have fået mulighed for at møde et hold som FC Midtjylland, you know. Der er god eksponering af 1. Division i Danmark. I England er der så mange ligaer og klubber, så der er rigtig mange spillere”.

”Der er mange spillere i England, der kan gøre det nogle af de samme ting som mig. Ikke på samme måde, for jeg synes, jeg er den bedste, men i Danmark kan jeg bedre skille mig ud. Tilskuerne er begejstrede når jeg har bolden fordi jeg kan gøre ting med den. Det er dejligt at være her, og jeg udvikler mig hele tiden”.

”Køge er nice”

På HB Køges hold er Jubril Adedeji faldet godt til, men også uden for banen nyder han livet i Danmark.

”Danmark er et dejligt sted. Køge er ”nice”. Det samme er København. Jeg nyder det. Mine holdkammerater er mine venner, og jeg hænger meget ud sammen med Liam, Rocco og Noble. Når vi har fri tager vi ofte til København, slapper af, tager på restaurant og hygger os”.

Han ser dog åbenlyse forskelle på hvordan folk er i henholdsvis England og Danmark.

”En af forskellene er hvordan folk er. I London er folk meget afslappede, åbne og snaksaglige på gaden. Hvis jeg for eksempel ser en flot pige i London, som jeg går hen til for at snakke med, så vil hun også snakke med mig. I Danmark er det anderledes. Pigerne er mere lukkede her. Der er ikke samme åbenhed. I London er de mere open-minded”, fortæller Adedeji, og nævner nogle af de andre forskelle på at bo i en metropol som London og i Danmark.

”Maden er anderledes. Der er meget mere ”cultured food restaurants” i England. Og så er Danmark meget rent. Wow. Helt rent, fantastisk. Man kan se asfalten. I England er der ting alle steder”.

Idolerne

Når Jubril Adedeji sætter sig foran flimmerkassen, så er det ofte fodboldkampene, der for hans opmærksomhed. Og så er der særligt en spiller, han ser ekstra meget op til.

”Jeg ser altid fodbold når jeg har tid. Jeg holder med Arsenal, så jeg ser altid deres kampe. Men min yndlingsspiller er Sadio Mané fra Liverpool. Han har det niveau, jeg selv drømmer om at nå. Han er fantastisk. Når jeg kigger på ham – han begyndte først at gøre det rigtig godt som 24-årig. Han var ikke med på topplan som helt ung, først som 24-årig begyndte han at gøre det rigtig godt”, slutter Jubril Adedeji.

Jubril Adedeji som ungdomsspiller i engelske Watford.

Capelli Sport