Jubril inden AaB: Den sværeste kamp i min HB Køge-tid

Fredag drager HB Køge til det nordjyske, hvor Superliga-nedrykkerne fra AaB venter på Aalborg Portland Park. En stor opgave mod en historisk set stor modstander for det unge hold af svaner – og en af de mere erfarne, 23-årige Jubril Adedeji, mener da også, at det bliver en af de sværeste kampe holdet har skullet spille, i hans hidtil fire år i klubben.

“På papiret er det her den sværeste ligakamp, vi har skullet spille, mens jeg har været her. Det er vurderet ud fra AaB som helhed: hvor stor en klub, det er, hvor mange supportere, de har og hvor dygtige spillere, de har. Det bliver uden tvivl den sværeste kamp i sæsonen, men vi glæder os til udfordringen,” siger englænderen, som samtidig understreger at han glæder sig meget til kampen.

“Personligt synes jeg kampe som de her er fantastiske. Jeg kan virkelig godt lide at spille dem. Først og fremmest handler det om hårdt arbejde, og så skal vi offensivspillere gribe de muligheder, vi får. Alle skal præstere på højeste niveau for at vi kan lykkes – men gør vi det, kan vi også skabe noget stort,” siger Jubril Adedeji.

Han og holdkammeraterne har gennem ugen udarbejdet en plan for, hvordan aalborgenserne skal rammes.

“De har bolden meget og er generelt et farligt hold med mange strenge at spille på. Så først og fremmest skal vi stå tæt defensivt. Det betyder alt, at vi kan holde nullet så længe som muligt. Vi har forberedt os på, hvordan de skaber chancer og ved også, at de er dygtige på dødbolde. Vi har lige mødt Kolding, som også var stærke på dødbolde, men AaB har faktisk scoret flere gange på dem i den her sæson, så det er også noget, vi også har forholdt os til,” siger kantspilleren.

Han var for snart fire år siden med i et indbyrdes opgør mellem de to hold i pokalturneringens fjerde runde – et opgør nordjyderne vandt sikkert med 3-0 på Capelli Sport Stadion.

“Jeg spillede den kamp. Den var svær og de havde gode spillere dengang. Det eneste jeg kan sige er, at det har de stadigvæk,” slutter Jubril Adedeji.

Der er kick-off på Aalborg Portland Park klokken 19.00 fredag aften. Kampen kan overværes på Viaplay, men HB Køge giver en gratis HB Køge t-shirt til alle, der overværer opgøret fra udebaneafsnittet i det nordjyske.

Capelli Sport