Jubril Adedeji: ”Kommer styrket tilbage”

Sæsonen var kun lige begyndt. Daniel Agger og Lars Jacobsen havde netop debuteret som trænerduo i HB Køge med en 2-0-sejr på udebane over Superliganedrykkerne fra AC Horsens.

En af nøglespillerne i den kamp var 21-årige Jubril Adedeji, der startede på banen og dermed havde sin andel i en premieresejr, der sendte humøret i top.

Bare få dage senere røg humøret hos Jubril Adedeji den stik modsatte vej. Helt i kulkælderen.

”Jeg blev skadet i den første træning efter sejren over AC Horsens i sæsonpremieren, hvor vi vandt 2-0. Jeg gik ind i en tackling, og jeg landede skævt på mit ben, og så blev jeg skadet. Det er den første langvarige skade jeg har i min karriere. Det er første gang, jeg er blevet opereret, så det er en helt ny oplevelse for mig,” fortæller og forklarer Adedeji om den dag i juli måned, hvor knæet gik i stykker.

Det stod hurtigt klart, at situationen ikke var god, og undersøgelserne viste da også, at det var en alvorlig knæskade, Adedeji havde pådraget sig.

”Hvis genoptræningen går som den skal, så er jeg klar til at spille igen efter ni måneder. Lige nu har jeg været ude i seks måneder, så der er stadig et stykke vej til målet, men alt går som det skal, og jeg bliver fulgt tæt hos ProTreatment, så det er rigtig godt.”

”Det er hårdt at være i en genoptræningsperiode. Genoptræningen af mit knæ er rigtig hård, så i min fritid sørger jeg for at hvile og lade op igen. Det er en hård periode at være i, så det handler om at fokusere på at være klar i kroppen, så jeg kan give mit bedste hver eneste dag.”

”Svært kun at kigge på”

Som skadet spiller har Jubril Adedeji haft et efterår uden fodbold. Han har i stedet taget plads på tilskuerpladserne uden mulighed for at kunne hjælpe holdkammeraterne.

”Det er nok det sværeste ved skaden. Kun at kunne kigge på, og ikke at kunne hjælpe på banen. Som offensivspiller kan jeg godt lide at hjælpe holdet med at skabe chancer, score mål og vinde kampe. Det er rigtig, rigtig svært ikke at kunne være med til det, og det er svært i det hele taget ikke at kunne træne og spille fodbold.”

”Men jeg tror på, at det er med til at forstærke min mentale styrke, og jeg er sikker på at jeg kommer styrket ud af min skadespause”.

Daniel og Lars har givet selvtillid

Jubril Adedeji er en af de spillere i HB Køges trup, der har været længst tid i klubben. Han kom til i efteråret 2018, og debuterede i det følgende forår. I alt står han noteret for 67 kampe og ti scoringer i HB Køgetrøjen, og af spillerne i den nuværende trup, er han den der har spillet næstflest kampe for klubben.

Og som en af de ”gamle” i klubben havde han set ekstra meget frem til at vise sig frem og træne under den nye trænerduo, Daniel Agger og Lars Jacobsen, der tiltrådte fra starten af sæsonen.

Det var dog ikke længe, at Jubril nåede at være med på træningsbanen med de nye trænere inden skaden satte ham ud af spillet, men han nåede dog alligevel at få et rigtig godt indtryk af dem begge.

”Daniel og Lars er kommet til i sommerpausen, og jeg havde set meget frem til at træne under dem. Selv i den korte periode i opstarten og ved den første kamp lærte jeg meget af dem. De har givet mig selvtilliden og troen på, at jeg kan komme tilbage som en stærkere spiller end tidligere. Med alle de nye spillere i truppen siden jeg spillede sidst, har vi fået et rigtig stærkt hold, og jeg glæder mig rigtig meget til igen at kunne spille bold med drengene, og til at vinde kampe,” slutter Jubril Adedeji.

Capelli Sport