Julehilsen fra ledelsen

Af bestyrelsesformand Søren Storgaard og direktør Per Rud.

Kære svaner

Endnu et år med op- og nedture nærmer sig sin afslutning. Det føles allerede som 100 år siden, men vi vandt vores tredje danske mesterskab i kvindefodbold i sommer. Meget er sket i løbet af året, særligt efter sommerferien hvor vi indledte nye cyklusser for både vores kvinde- og herrehold.

Det har været hårdt, og det har givet bump på vejen for de to hold. Forventelige bump, må vi hellere kalde det. Sådan vil det være, når man skifter 10 spillere ud – og det gjorde vi i sommer på begge vores førstehold.

På kvindesiden fordi det var tid til en ny generation efter den fabelagtige førstegenerations HB Køge-kvinder havde sikret sig oprykninger og mesterskaber på stribe.
På herresiden fordi vores talentmasse i ungdomsafdelingen viste sig så voldsomt talentfuld, at vi ikke kunne forsvare ikke at give drengene chancen på seniorniveau.
Ingen af delene har vi fortrudt.

Det er ingen hemmelighed, at økonomi også spillede en væsentlig rolle i vores beslutninger. Sidste års økonomiske opbremsning ramte os hårdt. Samtidig står vi sammen med Køge Kommune midt i en stadionudbygning, som vi og vores ejer også afsætter midler til.

Der er ingen tvivl om, at det på den lange bane er altafgørende for klubbens fortsatte udvikling, at vores stadion bliver bygget færdig og ender som et af landets mest moderne fodboldstadions. Det gavner ikke bare klubben, det vil også gavne vores tilskuere, kommunen, byen, vores spillere og ikke mindst vores sponsorer, som bliver medafsendere på et produkt af en helt ny standard.

Gjensidige kvindeliga-holdet har spillet fint, men kæmpet med at få bolden over stregen. Vores optimisme er dog stadig stor, da vi har et uhyre stærkt spillermateriale, som kommer til at vokse henover sæsonen. Og vi er jo altså kun et enkelt point fra førstepladsen. Det er også værd at nævne, at vi allerede har de første forstærkninger til foråret på plads. Med deres hjælp tror vi på, at holdet kan få den sidste vind i sejlene og igen sætte kursen mod det fjerde danske mesterskab.

NordicBet Liga-holdet har spillet flot og udviklet sig enormt. Det er svært at forlange meget mere, når størstedelen af spillerne i truppen stadig er teenagere. Men vi må erkende, at den nødvendige erfaring har manglet i forhold til at få flere point. Truppen har været for smal, og både skader og karantæner har gjort os sårbare.

Det vil ikke bare være trist for klubben og lokalområdet, hvis vores herrer rykker i 2. division. Det vil også være ødelæggende for vores unge spilleres fortsatte udvikling og – helt ærligt – også lidt uretfærdigt overfor dem, når man tænker på, hvad de alle sammen har præsteret siden sæsonstarten trods deres mangel på erfaring. Der har hvilet et enormt ansvar på de få rutinerede spillere i vores trup og vi håber, at vi kan få nogle flere modne forstærkninger ind, der kan aflaste dem. Men det koster.

Heldigvis har en række af vores loyale sponsorer tilkendegivet, at de er villige til at hjælpe os, med at få det til at lykkes. Det er vi enormt taknemmelige over. Vores netværk af sponsorer, NETVÆRKET, er regionens største og stærkeste erhvervsnetværk, og kendetegn nummer 1 for NETVÆRKET er, at medlemmerne hjælper hinanden. Svaner flyver i flok og hvis vi alle står sammen, tror vi på, at det nok skal lykkes os at overleve i foråret. Stort tak til de pågældende sponsorer og personer for deres hjælp.

Overlevelsen er det helt store fokus lige nu, så vi er sikre på, at den også står på NordicBet Liga igen til efteråret. En dag står den på Superliga. Lige nu er det langt væk, men det er stadig vores mål på den længere bane. Og vi tror på, at vi har valgt den rigtige vej mod det.

Vi vidste det ville blive en svær vej – og det er det blevet. Men kommer vi igennem denne sæson, står vi enormt stærkt forud for 2024/2025-sæsonen med et hold af unge, værdifulde og talentfulde spillere, der allerede har en hel sæsons hår på brystet. Til den tid vil de kunne spille os højere op i tabellen eller blive sendt afsted til større adresser for millionbeløb, som vil hjælpe klubben yderligere fremad. Og vores satsninger er altså blevet bemærket rundt omkring i fodboldeuropa. Alle ved, hvem HB Køge er.

Både på grund af det, vores uhørt unge hold præsterer. Men også grundet den pionér-status, vi har opnået indenfor kvindefodbolden. Når vi mødes med andre klubber i ind- og udland, oplever vi stor respekt for vores ”one-club-mentality”. Det er HB Køges DNA og strategi – og det kan vi godt være stolte af.

Vi tror på, at fremtiden er grøn for alle os i sort og blåt.

 

Med en stor tak for jeres støtte året igennem samt et ønske om en god jul og et godt nytår til jer alle,

Søren Storgaard                                                                              Per Rud
Bestyrelsesformand, HB Køge                                                      Direktør, HB Køge

Capelli Sport