Karlsen: “Fik kuldegysninger over drengenes fight”

Søndag hev HB Køge et flot point med hjem fra Viborg FF. Det skete efter en kamp, hvor hele holdet kæmpede og fightede til det allersidste. Og efter to nederlag i sæsonens åbning har det også været en klar prioritet fra trænerteamet at fremstå endnu mere som en enhed:

– Vi har haft meget fokus på fighten i den sidste uge. I opstarten lå det meget implicit i det, vi gjorde, men når man så taber de første to kampe, begynder folk at stille spørgsmålstegn ved, hvor energien og gejsten er. Der har været lidt tvivl på det hele, så vi har haft en del fokus på dyder som energi og fight, det at hjælpe hinanden undervejs og at kæmpe for andenboldene, siger cheftræner Morten Karlsen.

At få energien og krigerlysten frem i spillerne er noget, trænerteamet har forsøgt ved at gøre træningen mindre tung og lade det handle primært om det spillerne er her for. At spille fodbold:

– Mange af de dyder kommer selvfølgelig også fra os trænere, hvordan vi møder ind om morgenen og så videre. Men vi har også prøvet at gøre træningen mere energibaseret og ikke så mentalt tung, som det nogle gange kan være, når man skal tænke en masse – eksempelvis ved dødbolde og taktik.

At se det lykkedes var en stor forløsning for cheftræneren. Det var hårdt tilkæmpet, tiltrængt og spredte glæde:

– Undervejs i kampen fik jeg helt gåsehud, da jeg kunne se, hvor hårdt de kæmpede, støttede hinanden, opmuntrede hinanden og kastede sig ind foran boldene. Det er en forløsning at lykkedes på de parametre. Det er det smukke ved fodbold som holdsport.

– Vi skal fortsætte med det her den næste periode. Det hele kommer til at handle om, hvordan vi kommer ind med hårdt arbejde, sammenhold og fight. Det er herigennem de individuelle kvaliteter skal komme til udtryk, slutter Morten Karlsen.

Capelli Sport