Karlsen: Forbandede og skuffede for tiden

I løbet af de første 35 minutter stod der HB Køge på alt, hvad der rørte på sig af chancer på Nord Energi Arena søndag aften. Værterne fra Vendsyssel FF fik ikke en fod til jorden og kulminationen var derfor stor, da Martin Koch Helsted bragte de østsjællandske svaner på sejrskurs i den sidste halvdel af første halvleg. Men næsten på forunderlig vis tog gæsterne alle tre point. Og det skyldtes så absolut ikke, at spillerne ikke arbejdede for sejren. Det var cheftræner Morten Karlsen helt klar i spyttet om efter nederlaget:

– Jeg er mest skuffet over resultatet i aften. Vi skal være foran med flere end vi er og konvertere flere af de chancer, vi skaber hen ad vejen. Jeg ærgrer mig over, at vi brænder så mange chancer og også en kæmpe en i overtiden. Det brænder i mig. Men sådan er det, siger Morten Karlsen.

– Man kan jo se, at vi kommer ud og dominerer kampen og skaber vel en fem-seks store chancer inden vi kommer på 1-0. Den måde, vi spillede på i den periode var imponerende at se på. Vi skal være lidt mere kyniske i vores offensive del, men også mere kyniske i vores defensive del – vi må ikke give to mål væk i sådan en kamp. Også selvom det ene er et straffespark.

Læs også: Kampreferatet fra 1-2-kampen mod Vendsyssel FF

Værternes mål faldt efter to situationer, der var så langt fra ønskværdige, som man kunne tænke sig. Få sekunder afgjorde forskellen på succes og fiasko:

– Det bliver afgjort i de helt små faser i kampen. Der skal vi både være mere kyniske, når vi får vores chancer, men også mere kyniske i de små øjeblikke i optakten til deres andet mål. Så den defensive disciplin skal vi være bedre i.

– Vi kan gå herfra med en rigtig forbandet følelse over ikke at få et point. Jeg ville rigtig gerne have haft et point i dag – vi havde slet ikke behøvet at tabe den her kamp. Når det så er sagt, så vil jeg selvfølgelig gerne have flere sejre, men jeg synes også, at vi skulle have haft mindst et point i dag.

Næste opgave venter allerede i midtugen, hvor topholdet Vejle Boldklub kommer besøg. Igen bliver der rigeligt at spille om og mere end blot tre point vil være på spil. Derfor kræver cheftræneren også at se en reaktion på nederlaget hurtigt:

– Det skal kunne give noget i den næste kamp på onsdag (mod Vejle Boldklub, red.). Det er kunsten med at være forbandet og skuffet, som vi er for tiden. Og så handler det om at prøve at tage nuancerne med og svare igen på onsdag.

– Jeg kan ikke sætte en finger på spillernes vilje. Jeg kan sætte en finger på, at vi giver dem de mål, vi gør. Men på indstillingen og modet til at spille – tilmed mod et formstærkt hold på deres hjemmebane, kan jeg kun sige, at der var vi rigtig, rigtig gode, slutter Morten Karlsen.

Læs også: Vingaard: Vil hellere starte en stime af sejre

 

Capelli Sport