Karlsen: Har fundet tilbage til vores gode spil

Efter en landsholdspause er NordicBet LIGAen klar igen og bolden ruller på Capelli Sport Stadion. En håndfuld spillere har været afsted med deres respektive landshold og således har vi HB Køge-spillere i aktion i alt fra Holland til Guyana og Philipnierne.
Derfor har truppen sammen skulle bruge lidt tid på at finde tilbage til “de vante rammer”:

– Det har været en speciel uge, hvor vi har haft en del spillere væk med landsholdet. Så det er altid lidt særligt at få gruppen til at samle sig igen. Dem der har været hjemme har trænet godt, men gruppen skal lige sætte sig igen, siger cheftræner Morten Karlsen,
– At have spillere med på landsholdet er altid positivt, det betyder, at vi gør en masse ting rigtige og det kan løfte spillerne.

Pausen kom efter en turbulent sæsonstart, der har budt på lidt af hvert. De første fire kampe blev det kun til ét point, mens vi – medregnet pokalkampen mod KFUM Roskilde – hentede fire sejre og en uafgjort i de seneste fem kampe:

– Det er sådan lidt både og, at landsholdspausen kom efter en turbulent start på sæsonen – men vi var så småt kommet ind i et flow med fire sejre og en uafgjort i de sidste fem kampe havde vi egentlig gerne bare fortsat. Nu skal vi anstrenge os, for at komme ind i det flow igen. Vi skal skærpe koncentrationen og målrettetheden i forhold til søndagens kamp.

Opgøret mod Næstved bliver som mange andre kampe i rækken et meget lige opgør, hvor det bliver marginalerne, der kommer til at blive udslagsgivende:

– Det føles som om, jeg gentager mig selv hver gang, for jeg forventer egentlig, at det bliver en hård kamp og en svær kamp, som alle kampene i rækken er. Næstved har jo også været lidt det samme sted som os, hvor de har skulle finde sig vej ind i ligaen og nu har vundet de sidste to. Det er et fint spillende hold med gode individualister, som er rigtig dygtige. Igen, bliver det en kamp, der bliver afgjort på dagen alt efter formen og parathed – nøjagtig som alle andre NordicBet LIGA-kampe, forklarer cheftræneren og uddyber,
– Men alle kampene er jo ikke helt ens. I sidste ligakamp mod Skive IK løste vi tingene på én måde, og når eksempelvis Skive og Næstved bygger op på forskellige måder, skal vi være forberedt på det. Det træner vi jo også på, så vi er forbedret. Men der er gennemgående ens træk i forhold til, hvordan vi gerne vil komme til udtryk.

Spørger man Morten Karlsen skal en del af den gentopfundne succes forklares med, at spillerne igen at begyndt at stille store krav til hinanden, arbejde hårdt og har rettet yderligere fokus mod den defensive disciplin. Holdet har så at sige “fundet tilbage til, hvorfor de er gode”. Det glæder selvsagt cheftræneren, der dog ikke stiller sig tilfreds endnu:

– Spillerne er gode til selv at forstå, hvilke aspekter vi er gode i og de løser tingene på de rigtige måder, men det skal vi i trænerteamet også hjælpe med,
– Et vigtigt område er vores defensive disciplin og at være afklarede, som var vores udfordring i de første kampe. Det er vi bedre til nu – selvom vi stadig lukker for mange mål ind – så er vi bedre afstemt i vores relationer. Men vi har også nogle offensive kræfter, som skal være med til at vinde kampene for os, slutter Karlsen af.

NordicBet LIGA

HB Køge – Næstved BK

Søndag den 15. september klokken 14.

Capelli Sport Stadion

 

Capelli Sport