Karlsen: Skal kunne fighte mindst et point hjem

Foto: Martin Håkansson // coverganda.dk


Morten Karlsen kunne fredag aften se sit mandskab tabe 0-2 til Nykøbing FC i en kamp, hvor der ikke var mange offensive aktioner, der lykkedes. Efter en række gode kampe med flotte og vigtige mål skaber det naturligt nok frustration:

  • Vi lykkedes ikke med vores gennembrudsspil og den sidste del af vores offensive spil. Selvom det var teknisk svært og konditioner ikke var til det, så havde vi mulighederne til at få flere chance, end vi havde i dag, siger Morten Karlsen,
  • Når man har sådan en kamp, hvor det helt tydeligt ikke stikker den ene vej, så skal vi have noget i vores mindset, der siger, at vi godt kan gøre noget ved modstanderen. Og i dag fik vi ikke konverteret de muligheder vi havde til at lukke kampen.

Kampen blev i høj grad præget af den heftige vind og regnvejret, der væltede ind over Capelli Sport Stadion. Det kom i nogen grad til at diktere spillet:

  • Jeg synes ikke, at det blev på Nykøbings præmisser, men nærmere vejrets. Vi har ikke den skarphed, vi skal bruge. Der blev lidt for mange “hverken eller” i nogle gunstige positioner, som gør, at vi ikke får fornemmelsen af overtag eller flow. Så på den måde vil jeg langt hellere kigge på, hvad vi ikke gør – også selvom der selvfølgelig altid egen modstander, som også kæmper forbilledeligt. Men den lander på os selv.

Men som cheftræneren hurtigt understreger handlede det på ingen måde om, at modstanderen blev undervurderet eller taget let på:

  • Der var ingen, der undervurderede Nykøbing. Der var ingen, der ikke fightede eller ikke havde blod på knæene. For det havde de. De gav den gas, men de skulle have givet den endnu mere. De gav den ikke de sidste fem procent, der havde afgjort det,
  • Det er også det, der bliver afgørende i dag i forhold til de sidste par kampe. Selvfølgelig er det svært at vinde tre kampe i streg, men nederlaget i dag gør ondt. Mod Fremad Amager skal vi så igen bevise, at vi kan leve op til vires eget spil. For mig er det den fokus og skarphed, som vi skal blive ved med at dyrke. Og den var der ikke i dag.

At skarpheden ikke var til stede og de sidste procent manglede kan der i følge Karlsen være mange forklaringer på:

  • En af dem kan være, at når vi ikke lykkedes med vores offensive- og gennembrudsdel. Det sætter sig i spillerne. Lad os sige, at vi var kommet igennem og havde fået flere afslutninger, så havde vi fået en bedre følelse af at være ovenpå i kontrol,
  • For mig handler det ikke om at være underdog eller favorit. Det er det, der sker i kampen. Det der så manglede i kampen i dag var, at vi kom igennem og trykkede dem i bund.

Det er ikke første gang i denne sæson, at holdet nu skal have fokus på de uomtvistelige offensive kvaliteter, det besidder. Skal sæsonen lykkedes ordentligt skal skarpheden bare være der:

  • Vi har før været i situationer, hvor vi ikke har haft nok gennembrud – og så har vi trænet det ekstra. Det kommer vi også til her. For vi gør mange andre ting rigtige,
  • Modstanderen havde ikke følelsen af, at de skulle være bange for os. Og når de så ikke har det, skal vi i hvert fald kunne fighte et point hjem – og det kunne vi ikke i dag. Det skuffer mig,
  • Det kan altid ske, at man har en dag, hvor noget ikke fungerer. Så i dag fokuserer jeg mere på de sidste procent, vi ikke har, slutter Morten Karlsen af. 

NordicBet LIGA

HB Køge – Nykøbing FC // 0-2

Fredag den 15. november kl. 18:30

Capelli Sport Stadion