Karlsen: Skal være angrebsivrige og modige mod Hvidovre

Fredag aften venter Hvidovre IF, der byder velkommen til et opgør, der sagtens kan blive en stor mundfuld. Det er nemlig et meget afklaret og indforstået Hvidovre-hold, der har en klar gameplan – hvilket ifølge HB Køges cheftræner Morten Karlsen ikke nødvendigvis gør det nemmere at spille mod de rødblusede fra postnummer 2650.

– Hvis vi gør tingene, som de gerne vil have det, ved at spille med korte, lige bolde og gør det til en duelpræget kamp, så bliver det rigtig svært. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan løse det, for det kan vi godt. Men det forudsætter, at vi er der, og sætter tingene rigtigt sammen, siger cheftræneren.

Søndag tog HB Køge og Karlsen med lokalopgøret mod Næstved hul på et tætpakket kampprogram. Fredag gælder det kampen mod Hvidovre inden yderligere to kampe venter henholdsvis onsdag og søndag i næste uge. Således er der ikke mange dage på træningsbanen, der ikke går med restitution og konstant forberedelse på næste modstander. Men denne stime af kampe kommer på et belejligt tidspunkt:

– Jeg føler, at vi er på rette vej. Havde vi været rigtig gode, havde vi også vundet kampene mod Næstved og Skive – det var også nogle gode modstandere, vi mødte i de kampe. Men jeg har en fornemmelse af, at når vi fortsætter med de ting, der lykkedes i de kampe i den her periode, hvor der er mange kampe tæt på hinanden… Det har jeg det rigtig fint med. Selvom vi har få træninger kan vi sagtens nå at arbejde lidt med tingene, der skal til mod de enkelte modstandere.

– Når vi har mange kampe tæt på hinanden, er det vigtigt at holde fast i det, som vi kan og det, der har givet os de point, vi har fået – selvom vi ikke har fået nok. Vi er ubesejret i de sidste fem kampe, så det tyder også på, at der er noget, der fungerer.

Men hvordan får man så åbnet op for Hvidovre og finder vejen til målet? Det er et svært spørgsmål, som Karlsen naturligvis håber, at han og trænerteamet har fundet vejen frem til:

– Nøglerne til at lukke Hvidovre op bliver at fortsætte med den afklarethed, som vi har haft. En del af det er den angrebsivrighed og -hidsighed, som vi blandt andet viste mod Næstved. Vi laver mange chancer i den kamp – og de chancer, der skal til for at score. Så nøglen bliver først og fremmest at have evnerne og modet til at spille os ud af deres pres, der bliver hårdt og direkte, slutter Morten Karlsen.

NordicBet LIGA

Hvidovre IF – HB Køge

Fredag den 20. september klokken 18:30.

Pro Ventilation Arena

 

Capelli Sport