Kaylan Marckese efter clean sheet: “Stolt af det her hold”

Aftenens vigtige UEFA Womens Champions League-opgør mod AC Sparta Prag i Chumotov endte med en 0-1 sejr til HB Køge. Kampens enlige mål blev scoret af den 18-årige Cornelia Kramer, der også var på pletten senest mod sit gamle hold AaB i Gjensidige Kvindeligaen. En af anden af kampens hovedpersoner var amerikanske Kaylan Marckese i målet, der endnu engang formåede at holde målet rent. Vi tog en snak med den sikre sidsteskanse, der stod en stærk kamp:

“Jamen jeg føler bare glæde lige nu. Det var så sjovt at spille kampen derude. Folk arbejdede så hårdt og lagde en stor arbejdsindsats. Alle pigerne gav alt på banen og på den måde, så var det bare en drøm, der gik i opfyldelse. Jeg er super stolt af det her hold, men nu skal vi fokusere på at gøre det færdigt, men det her skal klart fejres de næste timer”, sagde Kaylan Marckese umiddelbart efter kampen. 

Allerede i morgen tidlig flyver holdet retur, da HB Køge på lørdag den 4. september møder AGF i Gjensidige Kvindeligaen inden næste uges returopgør i UWCL.

“Jeg ved, at vi allerede har en kamp i weekend og skal flyve retur i morgen tidlig, men den her sejr giver os et kæmpe rygstød ind i de mange kommende kampe. Så humøret er højt og jeg tror på, at det hjælper os med at restituere hurtigere. Men vi skal klart nyde den her sejr”, sagde en glad Kaylan Marckese om sejren i Tjekkiet, og fremhævede hele holdet efter kampen i dag: 

“Jeg havde en god følelse derinde. Når jeg så, hvordan de andre gav deres alt og arbejde så hårdt derude, så smitter det altså af. Jeg havde bare en følelse af, at jeg ville gøre alt for holdet, da de vil gøre det samme for mig. Så jeg prøvede bare at give tilbage til holdet”, sagde Kaylan Marckese om holdindsatsen i dag. 

Kaylan Marckese var på forhånd klar på en rolle som den første, der startede angrebene og sidsteskansen i forsvaret, men derudover også én, der skulle give ro ud til holdet bagfra. 

“Vi var bare koncentrerede og fokuserede hele vejen igennem. Selv hvis tingene ikke lige gik vores vej, så lod vi ikke dét, slå os ud. Jeg havde en vigtig rolle i kampen med at kommunikere, men også at få de andre til at kommunikere. Det følte jeg lykkedes ret godt, og pigerne gjorde et super stykke arbejde. Mit fokus var at sørge for, at vi havde ro i holdet og ramte det rigtige spændingsniveau. Jeg følte det kom ret naturligt, at jeg skulle sørge for det, da det blev en fysisk kamp, men stor ros til de andre. Jeg forsøgte at holde min kommunikation rolig, men også positiv. Men alt i alt så leverede alle bare i dag”

Returkampen spilles onsdag den 8. september på Capelli Sport Stadion, når HB Køge hjemme mod AC Sparta Prag skal forsøge at gøre arbejdet færdig. En samlet sejr i kvalifikationskampene vil betyde avancement til gruppespillet i UEFA Womens Champions League. 

Capelli Sport