Kaylan Marckese før AC Sparta Prag: ”En drøm der går i opfyldelse”

Onsdag aften gælder det AC Sparta Prag i UEFA Womens Champions League, når der fløjtes op i Chomutov kl. 18.00. En af dem, der har leveret en række stærke præstationer denne sæson, er Kaylan Marckese i målet. Hun har holdt clean sheets i fire ud af fem kampe denne sæson, og forventes at få en hovedrolle, når HB Køge skal forsøge at få et resultat med hjem fra Tjekkiet. Hbkoge.dk har taget en snak med den amerikanske målmand:

“Jeg prøver ikke at have for mange forventninger op til kampen, da jeg føler, at det bare gør en nervøs. Jeg fokuserer bare på at forberede mig, som var det en helt normal kamp. For hver kamp er vigtig, når man spiller i HB Køge, så det er samme måde som altid, at jeg forbereder mig på. Vi skal sørge for, at vi ikke tilskriver den her kamp noget helt specielt. Vi skal spille på den måde som vi plejer og tro på konceptet, så er jeg også sikker på, at vi får et godt resultat”.

Kaylan Marckese forventer, at HB Køge møder et tjekkisk mandskab, der er hårdtarbejdende og med et stærkt fysisk udtryk:

“Min vigtigste rolle på onsdag bliver i forhold til kommunikationen og min tilstedeværelse på banen. Jeg skal bringe en masse energi fra min position, hvor jeg skal dirigere og kommunikere til min bagkæde, men også resten af holdet. Jeg skal sørge for, at min kommunikation er rolig, præcis og fokuseret. Sparta Prag er et fysisk og aggressivt hold, men da jeg ikke er en del af det ude på banen, så er det vigtigt, at jeg holder hovedet koldt og får bragt noget ro ind på banen”.

Kaylan Marckese kom til klubben i vinters og var med til sidste sæson at vinde Gjensidige Kvindeligaen. Hun har været en sikker sidste skanse og har en stor andel i den stærke defensiv HB Køge har vist denne sæson. 

“Personligt fokuserer jeg på at udvikle mig fra hver kamp. Det er sådan, at jeg bliver en bedre målmand. Denne sæson har vi som hold forsvaret utrolig godt, så det er en holdindsats, at vi har lukket så få mål ind. For når vi som hold forsvarer os godt, så har jeg også mindre at lave. Måske vil kampbilledet onsdag blive et andet, men dér vil jeg gøre mit bedste for at holde målet rent”.

For både Kaylan Marckese og HB Køge er det første gang, at der spilles i UEFA Womens Champions League. Noget der er særligt for både klubben, men også for Kaylan personligt:

“Jeg er så spændt på kampen. Som sagt prøver jeg ikke at lade det fylde for meget, men det er jo en drøm, der går i opfyldelse. En drøm jeg ikke vidste, at jeg havde. For når man vokser op i USA, så ved man ikke, hvad Champions League er. Men det er stort for både klubben og os spillere. En fortalte mig, at det jo potentielt kunne være mine eneste to kampe i Champions League i karrieren, men der er jeg helt overbevist om, at det ikke er sidste gang, hverken jeg eller klubben spiller Champions League-kampe”

Capelli Sport