Kaylan Marckese solgt til Arsenal

HB Køge og Arsenal F.C. har indgået en aftale om en transferovergang af keeperen Kaylan Marckese. Transferen effektueres med øjeblikkelig virkning og er den største i HB Køge Womens historie.

Amerikanske Kaylan Marckese kom til HB Køge i starten af 2021 fra Islandske UMF Selfoss og erobrede med det samme den faste plads i målet, hvorfra hun var stærkt medvirkende til at hjemtage klubbens to første danske mesterskaber i kvindefodbold.

Udover de danske mesterskaber markerede Kaylan sig særdeles iøjefaldende i HB Køges kampe i UEFA Women’s Champions League i den forgangne sæson, hvor hun flere gange blev udpeget som kampens spiller og ligeledes blev fremhævet internationalt for sine præstationer. Særligt sprang hendes præstationer i hjemmekampene imod FC Barcelona og netop Arsenal F.C. i øjnene – i sidstnævnte kamp leverede hun blandt andet en flot straffesparksredning fra gæsternes Nikita Parris.

I HB Køge ærgrer direktør Per Rud sig over at måtte sige farvel til den dygtige keeper, men glæder sig samtidig på både klubbens og Kaylans vegne over skiftet til den engelske storklub.

“Der er fantastisk for os, at vi er nået til et punkt, hvor vi kan sælge til så stor en klub som Arsenal. Det vidner om, at vi har gjort tingene rigtigt. Vi har scoutet rigtigt og vores trænerstab med målmandstræner Claes De Flon i spidsen har udviklet de rigtige ting i Kaylans spil, så hun har kunnet præstere på internationalt topniveau – og det belønner sig nu for både hende og os selv. Vi er vildt stolte over forløbet og salget,” siger Per Rud.

Transfersummen HB Køge modtager for salget, er blandt de største nogensinde for en dansk kvindefodboldklub.

Kaylan Marckese nåede 47 officielle kampe og 23 clean sheets i sin tid i klubben.
HB Køge takker Kaylan Marckese for indsatsen og ønsker hende alt held og lykke hos Arsenal F.C.

Capelli Sport