Kelly Fitzgerald: “Vi må lære af kampen”

Tyske Hoffenheim viste sig i UWCL-premieren som en stor mundfuld for HB Køge. Og selvom kampen endte med et nederlag på 5-0, så var der stadig positive ting at tage med fra debuten i Europas fornemmeste fodboldturnering.

“Det var en stor oplevelse. Det er en helt speciel oplevelse, at spille med blandt de 16 bedste hold i Europa. Det gik ikke som vi havde håbet, men vi holder hovedet højt og arbejder videre mod næste kamp i Kvindeligaen i weekenden”, lød det efter kampen fra midtbaneslideren Kelly Fitzgerald.

Hun og holdkammeraterne mødte et stærk tysk mandskab, der som HB Køge optrådte i UWCL for første gang. I den tyske turnering er Hoffenheim førsteudfordrer til de to storklubber fra FC Bayern og VfL Wolfsburg.

“Hoffenheim spiller på et rigtig højt niveau. Det var en god test for os, så vi kan se, hvor vi står i forhold til nogle af de bedste hold og spillere i verden. De spillede hurtigt, og tempoet var højt i hele kampen. Man kan ikke lave fejl, for de udnytter selv de mindste fejl, man laver”.

Trods nederlaget, så håber Kelly Fitzgerald at hun og holdkammeraterne kan lære af kampen, og tage ting med videre til de næste kampe i turneringen.

“Vi vænner os forhåbentligt mere og mere til tempoet for hver kamp, vi spiller. Den første kamp var måske lidt en overraskelse mod et hold, der spiller i så højt tempo. Vi kan lære af det, og fortsætte med at kontrollere det, vi kan kontrollere, og arbejde hårdt frem mod næste kamp”.

“Jeg er stadig optimistisk. Vi er et hold, der arbejder hårdt, og arbejder for hinanden. Vi er rigtig gode på omstillingerne, og vi kan stadig overraske i nogle af de kommende kampe. Vi må lære af den her kamp, arbejde videre, og så forsøge at gøre det bedre næste gang”.

HB Køge spiller i weekenden på udebane mod FC Thy-Thisted Q, og i næste uge gælder det UWCL-opgøret mod FC Barcelona hjemme på Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport