Kim Daugaard: “Har rykket os på de parametre, vi skal”

Selvom det endnu er tidligt i opstarten, så er HB Køges danske mestre er godt i gang med forberedelserne frem mod forårssæsonen. For nylig har holdet spillet to træningskampe mod svenske Kristianstad, men forude venter næsten en måned mere på træningsbanen inden det der igen er point på spil. Alligevel synes assistenttræner Kim Daugaard, at holdet allerede har rykket sig i løbet af opstarten.

“Jeg synes, at vi har rykket os på de parametre, vi havde talt om, at vi skulle rykke os på. Kampene mod Kristianstad er nogle af dem, som vi er rigtig glade for at spille. De svenske hold, vi har mødt i de seneste opstarter, er virkelig stærke, og vi er rigtig glade for at vores klub ofrer det, det koster at spille mod et udenlandske hold. Det giver os bare noget andet, at møde så stærke hold allerede i pre-season, ” fortæller assistenttræner Kim Daugaard, der i den seneste uges tid har styret tøjlerne, mens cheftræner Søren Randa-Boldt er kommet sig ovenpå en hofteoperation.

Et hold i god forfatning
Trænerstaben er overordnet positive over hvor spillerne pt. befinder sig – både fysisk og teknisk.

“Vi har jo kunnet følge den plan som vi lagde inden vi gik på ferie i december. Det er klart, at man også er nødt til at kigge på spillerne fra uge til uge, men vi har fået de fleste med igennem. Selvfølgelig har der været nogle småskavanker, men det kan man ikke undgå i en opstart. Det vigtige er at vi kan følge den plan, som vi har lagt, og vi er inde i en periode lige nu, hvor vi træner hårdt. Det er dejligt, at vi kan følge den plan, vi har lagt,” siger Kim Daugaard og fortæller om de skader, der pt. må håndteres af holdets fysiske stab.

“Mie Leth Jans har været ude med en hovedskade efter at have slået hovedet sammen med en FC Nordsjælland-spiller i den første kamp. Men hun træner allerede fuldt med igen. Og så er der Bridgette Skiba, som er fuldt med i træningerne pt., men hun må ikke sparke de lange udspark fordi der er noget muskulært, der driller lidt. Derfor har hun heller ikke spillet med i træningskampene.”

Landsholdstermin giver muligheder
I denne uge er syv af klubbens normale førsteholdsspillere rejst afsted på landsholdstjeneste, mens to af klubbens yngste spillere skal afsted i næste uge. De mange fravær betyder, at trænerne får mulighed for at se nogle andre spillere an, end dem, der normalt starter på banen for de danske mestre, når der i den kommende weekend skal testes mod Næstved HG Kvindeelite.

“Vi har mange af sted med landsholdene, og det er vi selvfølgelig både glade for og stolte af. Det betyder også, at vi nu har en kamp, hvor vi ikke har så mange spillere til rådighed. Så dem, der kommer til at spille mod Næstved, kommer til at spille fuld kamp, og det er klart, at de skal vise sig frem. De fik lidt mindre spilletid mod Kristianstad. Det er dem, der skal tage taktstokken og vise, at vi kan slå Næstved – og så er det jo en oplagt mulighed for dem hver især for at vise sig godt frem,” siger Kim Daugaard.

Kampen mod Næstved spilles lørdag d. 18. februar klokken 15.00 på Capelli Sport Stadion.
Der er fri entré for tilskuere til kampen.

Capelli Sport