Kim Daugaard inden Brøndby: “Vi har noget at revanchere”

På lørdag drager HB Køge nordpå, når de på udebane møder Brøndby IF. En kamp mellem Gjensidige Kvindeligaens første- og tredjeplads. Hbkoge.dk har taget en snak med Brøndby-koryfæ og nuværende assistenttræner i HB Køge, Kim Daugaard, forud for topopgøret. Kim Daugaard har stor respekt for det Brøndby-hold, der venter HB Køge lørdag:

“Brøndby er et hold, der pointmæssigt kom lidt skævt fra land denne sæson, men her på det sidste har fundet formen og har faktisk gjort det rigtig godt de sidste kampe. Så det bliver en svær udebanekamp mod et hold, der kommer med en del sejre i bagagen. Det bliver uden tvivl en svær kamp for os, men vi må se, om vi ikke kan gøre en god figur og tage alle tre point med hjem”. 

Assistenttræner Kim Daugaard tror dog også på, at HB Køge tager alle tre point med sydpå, når der fløjtes af for kampen. For at det skal lykkedes, så skal HB Køge have fokus på følgende ting, i følge ham: 

“Vi skal være omhyggelige i vores defensiv og stå kompakt i vores organisation. I den modsatte ende skal vi sørge for at være skarpe, når vi får chancerne. Brøndby har nogle rigtig dygtige spillere og især Nanna Christensen skal vi have fokus på at holde i nogle små rum, så hun ikke får for meget plads. For så er hun bare utrolig dygtig. Men i sidste ende så er det i felterne, at tingene bliver afgjort og der skal vi være kyniske. For så tror jeg bestemt også, at vi tager alle tre point”, siger Kim Daugaard. 

HB Køge vandt det modsatte opgør i Gjensidige Kvindeligaen mod Brøndby, men måtte desværre se sig slået ud af Kvindepokalen til netop Brøndby i en kamp, hvor HB Køge ikke præsterede. Det er derfor også et HB Køge-hold, der har revanche til gode.

“Det er da lidt en plet på vores stolthed. Det må jeg sige. Vi spiller en rigtig flot kamp mod dem på hjemmebane i Gjensidige Kvindeligaen, hvor vi vinder 2-0, men sagtens kunne have vundet større. Så tager vi til Brøndby i Kvindepokalen og der gjorde det ondt på os, at vi tabte 2-0. Så der skal ikke herske nogen tvivl om, at den vil vi gerne vaske af os. Så vi har klart noget at revanchere”, forklarer Kim Daugaard. 

HB Køge har denne sæson skulle jonglere mellem mange kampe i både Gjensidige Kvindeligaen og Champions League. Men netop den vanskelige opgave mener Kim Daugaard, at holdet har håndteret godt. 

“Det er vigtigt, at vi holder fokus kun på Brøndby-kampen. Når man varierer fra Champions League til ligaen, så kan det være svært, men vi har været super dygtige til netop dét og det skal vi forsætte med. Nu er det kun Brøndby, vi har fokus på og ikke andet. Det har været en af vores store styrke, at vi har været i stand til at holde fokus og det skal vi gøre igen lørdag. For hvis vi vil i Champions League igen næste år, så er Brøndby en kamp, vi skal have point i”, fortæller Kim Daugaard. 

HB Køge kommer lige fra en landsholdspause, hvor blandt andet Cecilie Fløe fik sin landsholdsdebut for Kvindelandsholdet. De resterende spillere, der ikke har været på landsholdstjeneste, har dog trænet i HB Køge de sidste uger. Kim Daugaard fortæller her, hvad man har brugt landsholdspausen på:

“Vi har brugt landsholdspausen godt. De første dage havde vi fokus på, at vi skulle få restitueret godt efter en hård periode med mange kampe. Sørge for, at de der havde småskavanker blev 100% klar igen. Men vi brugte faktisk også et par dage på hård fysisk træning. Det er sjældent, vi har mulighed for det med vores kampprogram, men det kommer til at gavne os på den lange bane. Mens denne uge er gået med fokus på Brøndby-kampen”. 

HB Køge møder på udebane Brøndby IF, der spilles på ‘Bane 2’, med kampstart 13:00. Kampen kan følges live på vores egen Twitter-profil eller ses på Viaplay. 

Herunder kan se se highlights og interviews fra HB Køges sejr på 2-0 tidligere på sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen.

Capelli Sport