Kim Daugaard om ny rolle: “Vi skal træne benhårdt”

Kim Daugaard har siden opstarten hos Gjensidige Kvindeliga-holdet været en del af trænerteamet som assistenttræner. Her kan du blive klogere på Kim Daugaards nye rolle i et HB Køge-projekt, der er i rivende udvikling:

“Her fra sommer af startede jeg som assistenttræner for kvinderne, der er et ekstremt spændende projekt. Udviklingen hos kvinderne de seneste 5-6 år har kun gået én vej, så det var klart, at det var interessant for mig at blive en del af. Projektet tiltalte mig i høj grad, og jeg er en del af et super dygtigt team. Nu vandt de Gjensidige Kvindeligaen sidste år, så nu bliver projektet at kæmpe med om det igen i år”, forklarer Kim Daugaard om sin nye rolle og uddyber:

“Jeg kigger en del på de offensive, og så står jeg gerne for yderligere ‘ekstra-træning’ efter den almindelige træning. For jeg har virkelig mødt nogle kvinder, der ønsker at dygtiggøre sig og gerne vil have den ekstra træning. Det tiltaler mig meget, og det er inspirerende at træne nogle, der brænder så meget for at blive bedre hver eneste dag til træning. Så en rigtig positiv start på min nye rolle og fedt med en trup, der så dedikeret til projektet.

Erfaring og fokus på de små ting i hverdagen

Kim Daugaard, der spillede 336 kampe i den bedste række i Danmark, har tidligere været assistent på HB Køges NordicBet Liga-mandskab, men skal nu fungere som en del af trænerteamet med cheftræner Søren Randa-Boldt og målmandstræner Claes De Flo på kvindeholdet. Her sætter han nogle år på sine styrke som assistenttræner:

“Først og fremmest har jeg selv en masse erfaring, som jeg kan bringe i spil. Vi står over for nogle spændende europæiske kampe om kvalifikation til Champions League, og der håber jeg at kunne bidrage med noget af den erfaring, jeg har fra europæiske opgør. Derudover har jeg stor fokus på dagligdagen, da det er dér, at vi skal forbedre og udvikle os. Jeg sætter en ære i, at de arbejder med hvert enkelt touch, aflevering og skud for at dygtiggøre sig. Til træningerne kræver jeg noget af dem, så vi som hold kan udvikle os”.

Arbejdet med hvert enkelt touch og de små ting i hverdagene er noget, Kim Daugaard tager med sig fra sin egen karriere:

“Jeg var ikke selv verdens bedste fodboldspiller, men jeg trænede benhårdt hver dag og gjorde tingene rigtigt, så det prøver jeg at overføre til pigerne hver træning. Hvis man ikke er den dygtigste, så må man træne hen mod at blive den bedste version af sig selv, og det gør du kun ved at koncentrere dig på hver enkelt bold og situation på træningsbanen” forklarer Kim Daugaard om arbejdet på træningsbanen.

Kulturbæreren Kim Daugaard

Siden 2014 har Kim Daugaard været en del af HB Køge U19, NordicBet Liga-mandskabet, og nu handler det om de forsvarende mestre i Gjensidige Kvindeligaen. Kim Daugaard er på mange måder en kulturbærer i HB Køge, da han har været en del af projektet gennem flere år:

“Der er ingen tvivl om, at jeg kender klubben rigtig godt og har været med i den kæmpe udvikling, som er sket i klubben. Jeg kender vores kultur omkring, at vi skal dygtiggøre os hver dag. Derudover tror jeg på, at med mit kendskab til setuppet fra herreholdet, så kan jeg være med til at implementere dét på kvindesiden, så vi forsætter den utrolige udvikling. Jeg tror på, at vi går en rigtig spændende sæson i møde”, forklarer Kim Daugaard.

De forsvarende mestre i Gjensidige Kvindeligaen fra HB Køge starter titelforsvaret med en hjemmebanekamp lørdag d. 7. august kl. 14.30, når gæsterne fra FC Thy – Thisted Q besøger Capelli Sport Stadion.

Capelli Sport