Kim Daugaard: “Ved ikke, hvad jeg skal sige”

“Jeg ved satme ikke, hvad jeg skal sige.” Ordene er HB Køge cheftræner Kim Daugaards, og de faldt umiddelbart efter  slutfløjtet på combacksejren med cifrene 4-3-sejren over AGF lørdag eftermiddag. HB Køge var nede med cifrene 3-0 efter første halvleg, men med en succesfuld pauseindskiftning af Cornelia Kramer og en kæmpekamp rent mentalt af hele holdet, lykkedes det altså alligevel at hente tre point med hjem fra det nordlige Aarhus.

“Vi starter jo egentlig fint de første 10 minutter, men vi ryger ind i nogle omstillinger og dødboldsmål – og lige pludselig har de scoret tre! Efter de første to ser det svært ud, men det er jo nærmest umuligt efter nummer tre…”

“I pausen rokerede vi lidt rundt og så fik vi den scoring i starten af anden halvleg, vi var nødt til, hvis vi skulle komme tilbage. Cornelia er jo i høj grad med til at vende det med sit indhop og tre scoringer. Tanken var, at hun skulle ind med sin fart og generelt lidt mere offensive mindset end Daisy, som ellers ikke havde gjort noget galt,” siger Kim Daugaard og uddyber om tankerne omkring indskiftningen af Cornelia Kramer:

“Hun har jo været skadet med sin ankel i et stykke tid og er kun lige kommet tilbage, så vi vidste ikke helt om vi ‘turde’. Men vi må jo sige, det var den rigtige beslutning og hun gjorde vores tvivl til skamme.”

Mens AGF virkede totalt ovenpå i første halvleg, var rollerne helt vendt rundt i anden halvleg – og det skyldes ifølge HB Køge-cheftræneren blandt andet en mentalt stærk præstation fra hans spillere.

“Ved 3-3 er der jo god nok tid til at få det sidste mål, som vi jo skulle have. Vi kunne ikke bruge uafgjort til noget. Så da vi får straffespark med fire minutter igen og brænder det, er den svær at sluge. Men spillerne blev ved og ved og ved. Olivia laver nogle vanvittige ting til sidst selvom hun nærmest ikke havde en meter mere i sig på den tunge bane. Fløe ofrer sig og får både straffesparket og det sidste mål på den konto. Men det siger noget om mentaliteten på holdet, at de gør det og vi rejser os efter både 3-0 og igen efter det brændte straffespark.”

Mens sejren fortsat holder HB Køge inde i kampen om en slutplacering blandt de bedste to i denne Gjensidige Kvindeliga-sæson, er svanerne fortsat afhængige af, at få hjælp andre steder fra, hvis det skal lykkes.

“Vi kan kun gøre, hvad vi selv kan. Vi ved jo bedst af alle, at vi har gjort det svært for os selv med resultaterne i de første runder af slutspillet. Men vi koncentrerer os om at gøre vores eget arbejde færdigt og så må vi håbe, vi kan få lidt hjælp fra nogle andre også. Vi krydser fingre,” slutter Kim Daugaard.

Capelli Sport