ÉN KLUB
TO HOLD

En klub med stærke værdier og ambitioner

HB Køge er en professionel fodboldklub, der bygger på en overbygning mellem de to lokale traditionsklubber, Køge Boldklub og Herfølge Boldklub.

Klubben er etableret den 1. juli 2009 af Køge Boldklub, Herfølge Boldklub A/S og Herfølge Boldklubs amatørafdeling, samt en række øvrige aktionærer fra lokalområdet med det formål at udvikle og drive professionel fodbold. Vi er stolte af den fodboldhistorik, vores moderklubber Herfølge Boldklub og Køge Boldklub skrev, inden vi blev til.

Men HB Køge blev grundlagt og genfødt med en ny identitet og med målet om, at eje området syd for København, der omfavner hele Sydsjælland og området vestpå mod Storebælt. Vi vil være lokalsamfundets flagskib – og vi vil vise, at vi er stolte af, hvor vi kommer fra og at vi er taknemmelige for de relationer, vi har til befolkningen, politikere og erhvervslivet syd for København.

I HB Køge gør vi en dyd ud af at behandle alle lige, mand som kvinde, ung som gammel. Vi vil være den klub i en historisk set mandsdomineret fodboldverden, der bedst afspejler det moderne omkringliggende samfund. Derfor stiller vi det samme til rådighed for vores hold på hhv. kvinde- og herresiden – uanset om det så handler om træningsudstyr, mad eller antallet af stabsmedlemmer.

Med hjælp fra vores ejer George Altirs og Capelli Sport tør vi gå nye veje og udfordre normerne indenfor dansk fodbold. Den nordamerikanske tilgang og energi, de bringer til klubben, smitter af på alle – og den bringer stor værdi til vores forestående stadionbyggeri, power til vores trupper gennem deres netværk, stærke sportslige værktøjer og økonomisk støtte til både klubben og lokalområdet. Alt sammen styrker både talentudviklingen og ligestillingsdebatten i dansk fodbold.

HB Køge er først og fremmest en fodboldklub. Det er den sport, vi er født i, og det er på banen, vi først og fremmest skal vise os frem. Men vi ved, at en fodboldklub i nutidens samfund ikke kan være egoistisk. Vi har et krav til os selv om, at vi giver tilbage til samfundet – både lokalt og nationalt. Dels i form af CSR-initiativer, men også gennem en stigende satsning på talentudvikling og uddannelse af unge sportsudøvere samt naturligvis dér, hvor vi er længst fremme i landet: i professionaliseringen og ligestillingen af kønnene i både bredde- og elitefodbold.

HB Køge bygger på en stolt historie – både hvad angår talentudvikling og resultater. Begge moderklubber er tidligere danske mestre i herrefodbold, og både hver for sig og siden etableringen af HB Køge A/S har klubberne udviklet adskillige spillere til både dansk og international topfodbold og landsholdsfodbold på både kvinde- og herresiden. 

Sportslige visioner

Det er vores natur, at være ambitiøse. Gennem et solidt talentarbejde, stort fokus på en økonomi i balance og et stærkt erhvervsnetværk vil vi skabe rammerne for at HB Køge i fremtiden spiller på højeste niveau i det nye Køge Idrætspark i centrum af Køge. Det være sig både på kvinde- og herresiden.

Det er ambitionen, at vores kvindehold skal være det stærkeste i Skandinavien og kontinuerligt spille med i den største internationale turnering, UEFA Women’s Champions League.

Det er samtidig ambitionen, at vores herrehold på sigt skal etablere sig i landets bedste fodboldrække, 3F Superliga.

Vi identificerer, tiltrækker og udvikler talenter

Vores veluddannede og pædagogisk dygtige trænere arbejder målrettet på at uddanne dygtige og ansvarsbevidste fodboldspillere, som udvikler sig både på og uden for banen. 

Vi arbejder tæt sammen med moderklubberne Herfølge og Køge Boldklub samt vores samarbejdsklubber omkring udviklingen af de bedste talenter fra Syd- og Vestsjælland, og vores udviklingsmiljøer på klubbens elitehold sikrer, at vores spillere tidligt integreres på klubbens seniorførstehold.

Læs mere om vores talentudvikling her

HB Køge er mere end fodbold

Vi faciliterer regionens stærkeste erhvervsnetværk – NETVÆRKET – med mere end 35 årlige erhvervsarrangementer – både faglige og sociale. Derudover er der i forbindelse med begge vores førsteholds hjemmekampe altid før-kamps arrangementer i vores loungefaciliteter hos Venue Køge.
NETVÆRKET er omdrejningspunkt for over 280 ambitiøse lokale, regionale og nationale virksomheder, der alle ønsker at skabe nye forretningsmuligheder og nye relationer.

Læs mere om NETVÆRKET her

Svane-værdierne er kernen i vores DNA

Sammenhold

– Vi løser opgaverne i fællesskab
– Vi agerer loyalt i alle sammenhænge
– Gennem åbenhed skaber vi ejerskab af klubben

Vindermentalitet

– Vi arbejder hårdere end modstanderen
– Vi fejrer alle sejre – store som små
– Vi tør vælge ud fra potentiale

Alsidighed

– Vi udnytter alle vore kompetencer
– Vi er omstillingsparate
– Vi accepterer hinandens forskelligheder

Nærvær

– Vi interesserer os for mennesket bag
– Vi behandler alle med respekt
– Vi er der for hinanden i med- og modgang

Engagement

– Vi møder velforberedte og deler ud af vores viden
– Kommer altid med optimal præstation
– Spreder god energi til andre

Capelli Sport