Koch Helsted: Forstår situationens alvor

Sammen med resten af NordicBet LIGA-holdet og det meste af landet har Martin Koch Helsted siden onsdag aften været hjemme. Og selvom det på mange måder er en uønsket situation, så forstår angriberen i den grad situationens alvor og er sammen med klubben derfor med til at tage alle nødvendige forbehold:

– “Skal vi se på hele samfundet, så synes jeg uden tvivl, at det er en fornuftig situation, som statsminister Mette Frederiksen har sat os i. I forhold til det sportslige var vi jo så småt kommet ind i en god stime og på mange måder lugtede det af tre point mod Hvidovre IF torsdag aften. Men vi må først og fremmest se på helbredet og på hele nationen. Vi tager selvfølgelig ingen chancer og alle forholdsregler.” siger Martin Koch Helsted.

Læs også: Turneringen sættes på pause de næste 14 dage

For at holde formen ved lige og benene i gang, får truppen hver dag et træningsprogram tilsendt fra sundshedsafdelingen, således, at formen ikke ryger helt til hundene, mens de ikke er i klubben:

– “Vi får tre programmer med henholdsvis løbetræning, styrketræning og coretræning, så vi er dækket ind på det mest nødvendige. Selvfølgelig kan det ikke opveje, det man laver på fodboldbanen, hvor man alt andet lige bruge kroppen på en særlig måde, men det dækker det basale.”
– “En stor ros skal derfor også gå til Jonas Lindberg, vores fysiske træner, der dagligt supplere både os og ungdommen med træningsprogrammer. Han er dygtig og putter mange timer i det. Derudover er det på spillernes egne skuldre at holde sig i gang.”

Som resten af landet afventer Fodbolddanmark selvfølgelig også den nuværende udvikling om coronavirussen samt den folkesundheden og derfor følges regeringens anbefalinger også i HB Køge, hvor man med spænding håber på en fremgang, der gerne skulle lede til en tilstand, hvor det igen bliver muligt at spille fodbold. Indtil den første planlagte træning mandag formiddag må spillerne derfor nøjes med at skrive eller ringe til hinanden, hvis de skal i kontakt med deres holdkammerater:

– “Jeg snakker meget med Tobias Christensen og Mark Gundelach, som jeg normalt også kører sammen med til træning, om hvad vi gør på mandag, når der er planlagt træning, da vi ikke skal køre sammen til anlægget. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal synes om, at nogle hold træner og nogle ikke gør – er man for bange eller er det måske fornuftigt nok at lukke ned? Lige nu handler det om at lytte til dem, der ved mere om det end os. Og de siger, at det her er det bedste.”

– “Jeg håber helt vildt på, at det hele stilner af efter de næste 14 dage og så må vi se, hvad regeringen og DBU siger. Jeg håber virkelig, at vi kan komme igang med at spille fodbold, det savner jeg allerede – men lige nu, er der noget, der er vigtigere. Vi forstår selvfølgelig situationens alvor og helbreddet er det allervigtigste.” slutter Martin Koch Helsted af.

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Er du i tvivl om risikoområder?
Hvis man er i tvivl om man har opholdt sig i et risikoområde, kan man kontakte Sundhedsstyrelsens Hotline om coronavirus på telefon 72 22 74 59.

// Hold dig opdateret på coronasmitte.dk //

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger
Vi anbefaler alle, at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger om forebyggelse af smitte fra coronavirus:

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen

Hvis man skulle have spørgsmål omkring corona-virussen, vil vi anbefale at læse mere på Coronasmitte.dk.

Capelli Sport