Koch Helsted sætter personlige mål i anden række

Tirsdag aften spiller HB Køge på hjemmebane mod NordicBet LIGAENs absolutte førerhold fra Vejle Boldklub. En stærk modstander, der har sat kursen mod Superligaen efter en flot sæson indtil nu. Hos HB Køge ser topscorer Martin Koch Helsted frem til kampen, og han giver her sit bud på hvordan HB Køge rejser sig ovenpå lørdagens 4-2-nederlag ude mod Viborg.

“Det gør vi ved at være klar fra start, og tage mange af gode ting med, der faktisk var til stede i Viborg. Jeg synes, vi gør det godt i mange facetter, så hvis vi kan tage det med, så er der en chance for at vi kan nappe minimum ét point mod Vejle. De har selvfølgelig også en masse at spille for, og det har vi også, så jeg forventer en god, spændende kamp”, siger Martin Koch Helsted til HBKoge.dk.

Med weekendens resultater er HB Køge sammen med en række andre klubber fortsat en del af kampen om at undgå nedrykning, og selvom spillerne holder tankerne om den aktuelle placering ude af hovedet under kampene, så kan det ikke undgå alligevel at fylde lidt.

“Det sidder selvfølgelig lidt i tankerne. Det er svært at lukke det fuldstændig ude, men vi ved også godt, at gør vi vores bedste, og får vi en sejr, så kan vi komme lidt væk fra stregen. Vi ved at alle kampe skal tages seriøst. Der er ingen nemme kampe, uanset hvilket hold man møder. Det ligger lidt i baghovedet i fritiden og inden træning, men jeg synes ikke, at det kan mærkes på folk inde på banen”.

I kampen mod Viborg spillede HB Køge egentlig en fin omgang fodbold, og var længe rigtig godt med i kampen, men fejlene blev straffet prompte af Viborgs skarpe offensiv. Og netop fejlene har været en tema efter kampen i Viborg.

“Vi skal minimere fejlene. Det hold der lavede flest fejl i kampen i Viborg, var også det hold der tabte kampen. Vi ved med holdene i den her række, at når man laver fejl, så er modstanderen gode til at straffe det, og det var Viborg i lørdags. Man skulle tro, at når man laver to mål på Viborg Stadion, at det så var nok til ét point, men det er det ikke når man laver så graverende fejl, som vi gjorde”, erkender Martin Koch Helsted, der selv scorede et enkelt mål i kampen da han fem minutter før pausen udlignede til 1-1 på et straffespark.

Det var angriberens femte mål i sine otte kampe i forårssæsonen, og det tredje i seks kampe efter genstarten af fodboldsæsonen efter corona-pausen. Samlet set har Martin Koch Helsted nettet 15 gange i sæsonen, og han er aktuelt nummer to på topscorerlisten, der føres af Vejles Kjartan Finnbogason med 16 scoringer.

“Jeg kan bruge alle mål – også selvom det er på straffespark. Det giver mig den fornødne selvtillid, som jeg skal bruge. Jeg tænker ikke så meget på topscorertitlen lige pt., når vi som hold ligger, hvor vi gør, så er det vigtigt, at vi får point, og får sikret eksistensen i NordicBet LIGAEN, og så må topscorertitlen og mine personlige mål komme i anden række. Men det er dejligt at score mål, og det er jo også noget holdet kan bruge”.

I tirsdagens kamp mødes står de to notoriske målscorere altså over for hinanden, men Vejle er meget mere end bare én farlig angriber.

“Vejle er gode over hele linjen, synes jeg. Det er det bedste hold i rækken, og det er fortjent, at de ligger, hvor de ligger. Det ville være underligt, hvis ikke de rykker op. Jeg synes, de er stærke over hele linjen, og de har også flere spillere, der laver rigtig mange mål, så det er et godt hold, set over hele linjen, slutter Martin Koch Helsted.

 

NordicBet LIGAEN

HB Køge – Vejle Boldklub

Tirsdag den 30. juni kl. 18.00

Capelli Sport Stadion

Foto: Martin Håkan // Coverganda

Capelli Sport