Køge Idrætspark får millionindsprøjtning

Onsdag aften indgik alle partier i Køge Kommune et bredt forlig og underskrev budgetaftalen for årerne 2022-2025. I denne aftale var der også et tillægsforlig, der betød en millionindsprøjtning på 19,4 mio. kr. til færdiggørelsen af Køge Idrætspark. 

Bestyrelsesformanden i HB Køge A/S, Søren Storgaard, udtrykker stor glæde oven på nyheden omkring budgetforliget i Køge Kommune, der afsætter millioner til færdiggørelsen af Køge Idrætspark:

“Det her projekt blev sat i gang for fem-seks år siden og jeg er utrolig glad for, at man nu har fået de sidste ting på plads, så man kan få færdiggjort Køge Idrætspark. Det her er fundamentet for, at vi kan skabe en yderligere platform for den udvikling, vi er inde i og sørge for, at klubben kan fortsætte den rejse, den er ude på. Derudover betyder aftalen også meget for Køge by. Køge er et vækstcentrum og det betyder også, at hvis vi skal skabe yderligere aktivitet i byen, så er det uvurderligt, at vi får det her stadion. Vi kan få tiltrukket nogle større arrangementer, koncerter og internationale kampe på baggrund af den her nyhed. Køge er gået fra at være en provinsby til en regionshovedstad, og det udvikling forsætter kun med den her nyhed. Det er fundamentet for den rejse HB Køge er i gang med, så enkelt kan det siges”.

Hos direktør i HB Køge, Per Rud, vækker nyheden om tillægsforliget også stor glæde:

“Det er på mange måder en rigtig stor nyhed. Med den nye aftale vil der være et færdigt Køge Idrætspark, men også et færdigbygget stadion i 2025, der ikke bare vil gavne klubben men hele byen. Der skal lyde en stor tak til Head of Projects Anders Bay, der har været en vigtigt del af, at det her er lykkedes, men også en stor tak til vores ejer George Altirs, der har været med til at få finansieringen på plads. På klubbens, byens og regionens vegne, så er det her banebrydende nyt”.

Tillægsforliget blev indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, SF, Radikale Venstre og løsgænger Jeppe Lindberg. Hermed ventes der at stå et færdigt Capelli Sport Stadion i 2025. En væsentlig del af aftalen og de afsatte midler skal gå til infrastrukturen omkring Køge Idrætspark såsom forbedring af trafiksikkerheden og et øget antal parkeringspladser.

“Jeg synes, at det er helt fantastisk. Vi er rigtig godt på vej allerede med stadion, men det er ikke helt færdigt nu. Så det at kommunen går ind med den her millionindsprøjtning, falder fantastisk for os. Med tanke på, hvor vi som klub gerne vil hen, så giver det her projekt bare rigtig god mening. Nu skal vi ud og spille Champions League i år og vise byen og stadion frem. Der er det klart, at med den her nyhed, så vil vi kunne vise både byen og stadion frem fra en endnu bedre side i fremtiden,” siger assistenttræner for Gjensidige Kvindeliga-holdet Kim Daugaard og fortsætter:

“Nu er jeg selv her fra byen, og folk været glade for stadion, men samtidig også set, at det ikke er helt færdigt endnu. Så jeg har tit fået spørgsmål fra folk omkring, hvornår bliver det færdigt, når jeg for eksempel har været ude og handle. Men nu er det en realitet, så der er selvfølgelig stor jubel hele vejen rundt. Både for os, der er her til dagligt i HB Køge, men også for dem, der kommer og besøger os på stadion. Så det er meget, meget glædeligt.”

Det er ikke kun hos assistenttræner Kim Daugaard, at nyheden vækker stor begejstring. Det gør det også hos spiller Maria Uhre Nielsen: 

“Det betydet helt enormt meget. Særligt når man tænker på den store opbakning, vi oplever for tiden. Havde vi kunne fylde et stadion, som dét der står færdigt i 2025, så havde der været en endnu vildere kulisse end det, vi oplevede i kampen mod Prag og sidste sæsons guldkamp mod Brøndby. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det vil være at spille på sådan et stadion, når man tænker på, hvor god stemning, der var på tribunerne til de to kampe. Det påvirker helt klart en som fodboldspiller, når der er mange folk på stadion, så den her nyhed kommer til at betyde meget for klubben, men også os spillere på banen”.

Når Køge Idrætspark er færdigbygget vil der være 6.000 overdækkede siddepladser. Udover de midler, som forligspartierne har afsat som led i budgetaftalen, så er det forventningen, at private investorer vil bidrage med 81 millioner kroner.

Capelli Sport